VIDEO: / 'Preko noći su nam oduzeli sve, idemo do kraja'

4.10.2010.
11:05
VOYO logo

Naime, nezadovoljne prodavačice tvrde da im je obavijest o zabrani prodaje mliječnih proizvoda u petak stigla iz vedra neba, te da ih nitko nije na vrijeme obavijestio o promjenama koje se uvode.

Kumice kažu da im nitko nije ponudio alternativu, da ne znaju jesu li tržnice osigurale propisane vitrine, koliko će se one naplaćivati i slično... Kažu da im ne smetaju propisi i da nemaju ništa protiv njih, ali napominju da u 40 godina, koliko se na tržnicama prodaju sir i vrhnje, nikad nije bilo zdravstvenih i sličnih problema kod njihovih kupaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snimio i montirao: Franjo Tot

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaju da im najveći problem predstavlja što im sad proizvodi propadaju, budući da njihove "kravice nisu cisterne ni bačve da otvore pipu kad se kome prohtije". Smatraju da je dužnost Tržnica bila da im osiguraju privremeni smještaj, ili da su mogli sve uraditi za vrijeme godišnjih odmora.

"S kim da pričamo kad nitko neće doći", kažu nesretne prodavačice na pitanje je li itko iz Tržnica najavio da će ih primiti i saslušati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo njima obični pijuni", razočarano kažu.

U 10 sati bi se na Trgu bana Jelačića trebalo okupiti oko stotinjak prodavačica, većinom iz Križevaca i okolice, a najavljuju da će "ići do kraja" ako ih nitko ne sasluša jer je riječ "o njihovom kruhu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201010030350006 arti-201010010713006

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo