NJIMA NIŠTA NE SMETA / VIDEO Pokušali hodati tijekom udara bure od 150 km/h, a jedan je i mopedom krenuo protiv prirode

Image

Ovako snažni udari bure dižu kamenje i pijesak, a održavanje ravnoteže na ovakvom vjetru nije nimalo jednostavno

4.4.2023.
11:29
VOYO logo

DHMZ je izdao crveno upozorenje za cijelu obalu i zaleđe. Narančasto upozorenje izdano je za gospićku regiju i zapadnu obalu Istre. U priobalju puše bura, povremeno s olujnim i orkanskim udarima pa je na snazi ​​niz zabrana i ograničenja u prometu za pojedine skupine vozila, au prekidu su i brojne trajektne, katamaranske i brodske linije, upozoravaju u utorak iz Hrvatskog autokluba (HAK), a slično vrijeme bilo je i diljem obale u ponedjeljak.

Snažnim udarima bure nisu mogli odoljeti ni Crometeo lovci na oluje iz Splita koji su posjetili poznatu vjetrovitu lokaciju kada bura udara i nosi sve pred sobom, piše Dalmacija Danas .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ručnim anemometrom izmjerili su udare bure od oko 150 km/h. Tako jaki udari bure dižu kamenje i pijesak, a održavanje ravnoteže na ovakvom vjetru nije nimalo jednostavno. Isprobali su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bura je i jutros stvarala velike probleme pa su na snazi ​​ograničenja u prometu. Ne voze i brojne brodske i katamaranske linije. Ne, to nije spriječilo jednog hrabrog čovjeka koji se na mopedu uputio od Kaštela prema Splitu.

Oni koji su se zatekli na cesti su ga u čudu gledali:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo