BISTE LI VI DALI TOLIKO? / VIDEO Pitali smo ministre je li 3,5 eura previše za kuglicu sladoleda. 'Imam dvoje djece i redovno kupuju...'

Image
Foto: Marko Lukunic/Jurica Galoic/PIXSELL

U našoj anketi pitamo vas biste li vi izdvojili 3,50 eura za kuglicu sladoleda koliko primjerice košta na Krku. Preračunato u kune to je cijena od 26 kuna za kuglicu

28.6.2023.
16:23
Marko Lukunic/Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Budući da je ljeto stiglo mnogi se najviše od vrućina vole okrijepiti sladoledom. No, porastom cijena svega i svačega, poskupio je i sladoled.

Tako primjerice sladoled na Krku u jednoj gelateriji košta 3,50 eura ili ako to preračunamo u nekadašnju valutu, više od 26 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo zato je reporter RTL-a Danas, Ilija Radić postavio pitanje ministru financija Marku Primorcu. Zanimalo ga je kako on doživljava cijene kugle sladoleda koje iznose tako puno.

"Znate što ću vam reći, ako me pitate ovako ljudski, iskreno, ja ne znam kada sam zadnji puta bio na sladoledu. Evo da budem iskren u potpunosti, jučer sam imao radni dan od osam ujutro pa negdje do deset navečer, nisam stigao ni ručati ni bilo što drugo", rekao je pa dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako mi je teško dati neki osoban komentar na to, ali u svakom slučaju porast cijena je nešto što nas brine i kada čujete koliko te cijene rastu, to je nešto što je u svakom slučaju neprihvatljivo. Moram priznati da me na neki način to i plaši osobno, strahujem od dugoročnih učinaka takvih porasta cijena", poručio je.

POGLEDAJTE VIDEO: Primorac o preskupoj cijeni kuglice sladoleda: 'Plaši me to'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon njega, i ministrica Nikolina Brnjac je sama komentirala cijenu kuglice sladoleda.

"Ovo što ste postavili pitanje ministru Primorcu, ja imam dvoje djece koje redovito idu na sladoled, ja možda ne idem, ali oni idu. Svakako su cijene izuzetno visoke", kaže Brnjac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Ministrica Brnjac o preskupoj cijeni kuglice sladoleda: 'Cijene su izuzetno visoke'

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo