[VIDEO] OLUJNO NEVRIJEME I U SPLITU: / Nakon jake kiše, grad zasula tuča veličine oraha, ima oštećenih automobila

Image
Foto: Dalmacija Danas

Nevrijeme je u Splitu počelo je jakom kišom koja je nakon nekoliko desetaka minuta prešla u tuču koja je bila veličine oraha zbog čega su neki dijelovi Splita kraće vrijeme bili bijeli.

17.9.2017.
12:27
Dalmacija Danas
VOYO logo

POPLAVE, JAKA KIŠA, TUČA…: Meteorolozi nemaju dobre vijesti, nastavljaju se obilne padaline, evo gdje će biti najgore

U prvom dijelu jutra obilniji pljuskovi zahvatili su kninsko i drniško područje. Mjestimično je palo i preko 40 litara kiše po četvornom metru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon 10:30 snažno nevrijeme zahvatilo je i Split i okolicu. Uskoro, već u 10:40 pljusak je prešao u jaku tuču koja je padala nekoliko minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveća zrna bila su promjera nekoliko centimetara, pa je tuča oštetila nekoliko automobila, a stradalo je i dosta drveća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dežurni operativac u Županijskom vatrogasno-operativnom centru Split (ŽVOC) za Hinu je rekao da se tijekom jakog nevremena u Splitu na tržnici u središtu grada i u Slavonskoj ulici odlomilo nekoliko grana sa stabala zbog čega su vatrogasci morali izići na teren i prijeteće dijelove koji su visili otpilali. Isto je i s granama koje su po gradu pucale pod silinom nevremena.

U Kućinama kod Splita je zbog jake kiše poplavila trgovina "Studenac" u kojoj se ispumpava voda, ali i u podrumskom stanu u Kaštel Gomilici, dok je grom u Splitu uništio razvodnu ploču na jednom uslužnom objektu. Zbog nevremena su zabilježena i manja oštećenja prozorskih roleta i limarije na automobilima na kojima je tuča ostavila vidljiva ulegnuća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Državnom hidrometeorološkom zavodu se doznaje kako je meteoalarm za splitsko područje u žutom što znači da se lokalno i dalje očekuje grmljavinsko nevrijeme, obilna kiša i intenzivniji pljuskovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fotografije preuzete s portala Dalmacija danas

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo