VIDEO: / Nudili 100 kuna da mogu govoriti u Saboru

8.3.2012.
13:06
VOYO logo

HDSSB-ovac Dinko Burić odlučio je testirati toleranciju predsjednika Sabora Borisa Šprema. Čim se javio kako bi reagirao na povredu poslovnika, Šprem je upozorio Burića da zna da će pričati o nečem sasvim drugom, no ipak mu je dao riječ.

"Ja unaprijed mogu izvaditi novčanik i biti spreman platiti kaznu, da bih rekao zbog čega je povrijeđen poslovnik. Odmah vam mogu reći da nema tih novaca koji će mene spriječiti, a da ih neću platiti da bih u Saboru govorio ono što vam sad trebam reći", kazao je Burić i pobrojao po kojem je sve članku, kako smatra, povrijeđen saborski poslovnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šprem mu je odgovorio da nije imao pravo dići "pločicu", jer nije ničim dokazao da je povrijeđen poslovnik. Prozvao ga je da zajedno s kolegama iz HDSSB-a, pod izlikom za povredu poslovnika u Saboru uvijek reagiraju u situacijama kad inače ne bi mogli govoriti.

http://www.youtube-nocookie.com/v/3vRyuWBw2qI?version=3&hl=en_US

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Burića i njegov stranački kolega Zoran Vinković je iz novčanika izvadio i ponudio 100 kuna kako bi govorio iz saborske klupe.

U Saboru se danas raspravlja o prijedlogu Zakona o socijalnoj skrbi, kojim bi se trebala vratiti pravna osobnost centrima za socijalnu skrb, a da se pritom ne diraju dosadašnja socijalna prava. Donošenje takvog zakona je, po riječima zamjenika ministrice socijalne politike i mladih Darka Ledinskog, preduvjet za decentralizaciju socijalne skrbi koja se planira provesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo