auti u Puli 'zaplivali' / VIDEO Nevrijeme u Istri: U samo 2 sata nebo proparalo čak 10.000 munja, kod Rovinja ogromna pijavica-tornado

Image
Foto: Screenshot/IstrametTV

Na dijelu zapadne Istre palo je lokalno i do 100 milimetara kiše, a središte ciklone trenutno je u Ligurskom moru (Genovski zaljev). Na području Umaga pao je više od 60 mm kiše, u Novigradu i Taru više od 75 mm, a u dva sata zabilježeno je čak deset tisuća munja

28.8.2023.
16:37
Screenshot/IstrametTV
VOYO logo

U ponedjeljak prijepodne u Istru je stiglo nevrijeme. Kako javlja Istramet, kod Rovinja se pojavila velika pijavica-tornado. Istovremeno, izražen kišni val uz prolazno izražen downburst zabilježen je na potezu od Poreča do Umaga gdje je palo do 25 mm kiše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žestoko je na moru jugozapadne Istre i ide prema obali!" javio je Istramet.

U nastavku dana očekuje nas slično vrijeme, a uslijed približavanja ciklonalnog centra glavninu nestabilnosti tek očekujemo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više od trideset intervencija, uglavnom radi ispumpavanja vode nakon nevremena, imali su vatrogasci tijekom ponedjeljka prijepodne na području Umaga i Poreča, no veće štete nisu zabilježene i nitko nije stradao, izjavio je za Hinu županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Intervencija vatrogasaca je bilo podosta, no uglavnom se radilo o ispumpavanju vode te uklanjanju grana s prometnica. Na nekim dionicama na području Umaga, Buja, Novigrada i Poreča došlo je do sitnih odrona, ali oni nisu bili tolikih razmjera da bi bio obustavljen promet", rekao je Kozlevac.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema podacima istarskog meteo portala Istramet na dijelu zapadne Istre palo je lokalno i do 100 milimetara kiše a središte ciklone trenutno je u Ligurskom moru (Genovski zaljev).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na području Umaga pao je više od 60 mm kiše,  u Novigradu i Taru više od 75 mm, a u dva sata zabilježeno je čak deset tisuća munja.

U Puli se podigla razina mora,  pa su automobili u prvom redu do mora "lagano zaplivali", dok je istovremeno, izražen kišni val uz prolazno izražen vjetar zabilježen na potezu od Poreča do Umaga gdje je palo do 25 mm kiše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku dana očekuje se slično vrijeme, a uslijed približavanja ciklonalnog centra glavninu nestabilnosti tek se očekuje, ističe se. 

POGLEDAJTE VIDEO: Jako nevrijeme pogodilo Mallorcu, još se saniraju štete. Čupalo palme, građevinski radnici spašavali živu glavu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo