VIDEO: / Nekoliko tisuća ljudi na prosvjedu za Varšavsku

10.2.2010.
20:35
VOYO logo

Unatoč snijegu koji neumoljivo pada, više tisuća prosvjednika i boraca za Varšavsku ulicu u Zagrebu okupilo se u 18 sati kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo započetom gradnjom podzemne garaže za projekt Cvjetni, nekadašnji Cvjetni prolaz.

Prosvjednici predvođeni aktivistima udruga Pravo na grad i Zelene akcije u Varšavskoj ulici otkrili su skulpturu za zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića – trojanskog konja visokog četiri metra, napravljenog od drveta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okupljeni, kojih je prema procjeni voditelja manifestacije Maria Kovača oko 4000, tvrde da je Bandić ovog puta zaista pretjerao, a jedan stariji muškarac poručio je zagrebačkom gradonačelniku kako je vrijeme da ''spakira svoje kofere i ode''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko osoba održalo je govore, između kojih se puštala starogradska i borbena muzika, a najviše ovacija dobio je Zorislav Antun Petrović iz Transperency Internationala, koji je odmah pozdravio policajce u civilu i zamaskirane predstavnike vlasti koji su došli nadgledati skup.

U jednom momentu prosvjednici su počeli vikati: ''Lopovi, lopovi...'', što se odnosilo na lokalnu vlast i investitora, no Petrović ih je prekinuo rekavši kako želi biti kratak, jer ne želi da se ovaj skup pretvori u najveće okupljanje snjegovića na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201002100467006Podsjetimo, nekoliko sati prije prosvjeda Bandić je poručio kako je projekt Tomislava Horvatinčića ''apsolutno od javnog interesa baš kao i projekt Ban centra koji se gradi u Cesarčevoj''.

Prethodni članak:

arti-201002100293006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo