TALENTIRANA 14-GODIŠNJAKINJA / VIDEO Nakon ulaska u finale prestižnog natjecanja, oglasila se Ema Donev: 'Iznimno sam zahvalna, držite mi fige'

Image
Foto: Screenshot/YouTube

Ema je ukupno prikupila 156.100 lajkova, a drugoplasirani Abel 151.900, o pobjedi će se odlučivati u studenom

22.9.2022.
13:01
Screenshot/YouTube
VOYO logo

Ema Donev, 14-godišnjakinja iz Ivanić-Grada ušla je u finale globalnog natjecanja mladih znanstvenika Breakthrough Junior Challenge. Ranije je to potvrđeno na službenoj stranici natjecanja gdje je Ema označena kao "top in popular vote".

"Htjela bih vam se samo zahvaliti na svim lajkovima i to što ste lajkali moj video. Na svim lijepim komentarima koje ste ostavili. Iznimno sam zahvalna i želim se zahvaliti svima u Hrvatskoj i inozemstvu koji su me podržavali. Imam najviše lajkova i držite fige do 11. mjeseca kada ću saznati jesam li pobijedila ili ne", poručila je Ema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Ema je ukupno prikupila 156.100 lajkova, a drugoplasirani Abel 151.900. Radi se o godišnjem natjecanju koje potiče kreativno razmišljanje o znanosti. Natječu se srednjoškolci od 13 do 18 godina, a jedan od zadataka je i prijaviti video u kojem objašnjavaju teorijski koncept iz područja znanosti, fizike ili matematike. Prvoplasirani osvaja stipendiju za željeni fakultet u iznosu 250.000 dolara. Konkuriralo je 2400 kandidata iz cijeloga svijeta, a u polufinale je ušlo 30 radova odabranih od strane stručnog žirija. Ema je sada u finalu, a svi finalisti će se okupiti u San Franciscu gdje će poznati svjetski znanstvenici odabrati pobjednicu ili pobjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo