u križanićevoj / VIDEO Mladić, koji je s mačetom upao u školu, doveden na sud. Određen mu je istražni zatvor

Brzom reakcijom policije mladića su našli nakon tri sata na području Medveščaka u jednom stambenom objektu. Policija ranije nisu htjeli potvrditi, policija je jučer objavila sliku mačete s kojom je učenik prijetio učenicima

8.3.2023.
16:02
VOYO logo

Mladić, koji je mačetom prijetio učenicima u zagrebačkoj školi, doveden je na Županijski sud u Zagrebu. Glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu, Krešimir Devčić, rekao je da je sudac istrage djelomično prihvatio prijedlog državnog odvjetnika i 18-godišnjaku odredio istražni zatvor zbog opasnosti od mogućeg utjecaja na oštećenika, a sve u cilju otklanjanja svoje kaznene odgovornosti.

"Suprotno tome, odbijen je prijedlog državnog odvjetnika da se istražni zatvor odredi zbog mogućeg ponavljanja kaznenog djela na slobodi. Naime, po ocjeni istog suca istrage ta opasnost ne egzistira u konkretnom slučaju, a obzirom na činjenicu da je okrivljenik mlada osoba, dakle, osoba stara 18 godina, te da isti do sada nije niti kazneno niti prekršajno osuđivan", kazao je Devčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, policija sumnja kako je 18-godišnji mladić počinio kazneno djelo prijetnje na štetu više osoba. Policija je ranije objavila da je 18-godišnjak ušao u jednu od učionica tijekom nastave te je odmah počeo glasno zvati jednog od učenika.

Image
PRIJETIO NJIH VIŠE /

Ovo je mačeta kojom je mladić prijetio učenicima u zagrebačkoj školi. Policija objavila detalje

Image
PRIJETIO NJIH VIŠE /

Ovo je mačeta kojom je mladić prijetio učenicima u zagrebačkoj školi. Policija objavila detalje

"Profesorica ga je pokušala smiriti i upozoriti na ponašanje, no onda joj je osumnjičeni uputio prijetnje. Čim je osumnjičeni ugledao traženog učenika s namjerom da ga zastraši, izvadio je mačetu te s njom krenuo prema njemu. Tada u namjeri da spriječi napad osumnjičenog i zaštiti oštećenog, jedan od učenika je podigao školsku stolicu nakon čega je osumnjičeni zastao s prijetnjama", objavila je ranije policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom se udaljio iz prostora škole. Temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu, policajci su pretražili stanove kojima se koristi osumnjičeni te su u stanu na području Medveščaka pronašli mačetu nepravilnog oblika crne boje s plastičnom drškom dužine 47 cm i dužine oštrice 34 cm koja se nalazila u crnoj futroli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo