Video: Mi smo gladni, a vama je smiješno

Radnici pulske Tvornice električnih strojeva i uređaja već osmi dan štrajkaju zbog neisplate plaća. Na žalost, sve i da imaju upravu, zakon ju ne bi kaznio zbog ovog poteza.

8.3.2010.
19:07
VOYO logo

"Beskućnici u svojoj kući", "Mi gladni, a vama smiješno", i "Danas mi, sutra vi" transparenti su koji su danas u rukama radnika Tvornice električnih strojeva i uređaja (TESU) prodefilirali ulicama Pule. Prosvjedni mimohod kretao se od brodogradilišta Uljanik do Foruma, Gospodarske komore i sjedišta Županije.

"Ovi su ljudi već gladni jer predugo čekaju svoj pošteno zarađen novac. Mi štrajkamo već tjedan dana, a država nam i dalje okreće leđa i čini se kao da nikoga nije briga za nas", kazao je predsjednik štrajkaškog odbora Đino Šverko, prenosi iPress. Kazao je i kako je današnji prosvjed "tek upozorenje" jer ukoliko se ne riješi pitanje TESU-a, oni će pozvati da im se u štrajku pridruže i radnici brodogradilišta Uljanik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pulska tvornica koja je nekoć brojala 1200 radnika sada je pala na njih 138 kojima se ne piše dobro. Naime, nisu dobili plaće za prosinac i siječanj, što vide samo kao korak do otkaza preostalim zaposlenicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radnici TESU-a traže da ponovno budu dijelom Uljanik grupe, a trenutno ne znaju tko je vlasnik tvornice. Prošle srijede ih je napustio i posljednji član uprave - direktor, a već neko vrijeme TESU nema nadzorni odbor.

Bruno Bulić, predsjednik SIK-a poručio je premijerki Jadranki Kosor da umjesto što troši energiju na muljanje narodu da država nema novca, "donese zakon kojim će od lopina koje su pokrale narod vratiti novac".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201003080725006 arti-201003070221006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo