VIDEO: / 'Ma, popušili smo i s njima i bez njih!'

Nedjeljni referendum postao je glavna tema rasprava na društvenim mrežama, u frizerskim salonima, kafićima, tramvajima...

19.1.2012.
14:16
VOYO logo

Za tri dana Hrvatska će odlučiti želi li se pridružiti Europskoj uniji ili ne. Objavljene ankete često su oprečne, pa tako neki uzorci pokazuju kako su Hrvati u velikom postotku spremni za ulazak, a neki da će se ipak u većem broj odlučiti protiv.

Prošetali smo zagrebačkim ulicama i upitali građane što misle o tome. Mišljenja su različita, no oni koji su "protiv" uglavnom ističu da se boje gubitka suvereniteta i rasprodaje nacionalnih dobara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni koji su pak "za" kažu da je najvažnije da se u naše krajeve konačno "uvede red, a mlade nauči radnim navikama". Iako će zaokružiti "za", većina ih je realna i svjesna da zajednica kojoj pristupamo nije savršena, pa tako ističu "kako u početku sigurno neće biti puno koristi, no dugoročno gledano to je za sve nas bolja varijanta".

Mnogi su građani neodlučni i još ne znaju koji će odgovor zaokružiti na nedjeljnom referendumu. Većinu je u odluci da zaokruže "za" pokolebala činjenica da su članice Europske unije i same u krizi. Taj je stav najbolje sročio jedan od prolaznik kratko poručivši: "Ma, popušili smo i s njima i bez njih!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljive odgovore građana o razlozima "za" i "protiv" EU-a, među kojima ima i vrlo duhovitih, pogledajte u našem videu.

http://www.youtube-nocookie.com/v/Oo6G8aWaBgU?version=3&hl=en_USSnimio i montirao: Franjo Tot

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo