VIDEO: / Kosor rekla da je Kapetan Dragan u Austriji!

'Mislim da ova odluka austrijskih vlasti pokazuje ukupno povjerenje u pravosudni sustav RH', komentirala je premijerka Kosor odluku Australije o izručenju Dragana Vasiljkovića Hrvatskoj.

30.3.2010.
15:44
VOYO logo

Nakon što je australski vrhovni sud poništio presudu Saveznog suda da Dragan Vasiljković ne može biti izručen Hrvatskoj ''jer ne bi imao pošteno suđenje'', reagirala je premijerka Jadranka Kosor.

arti-201003300007006''Dobra vijest! Naravno da smo mi očekivali takvu odluku. Mislim da ova odluka austrijskih vlasti pokazuje i važnu činjenicu koje smo mi svjesni, dakle, ukupno povjerenje u pravosudni sustav Republike Hrvatske. Očekujemo izručenje'', kazala je zbunjena i dekoncentrirana premijerka Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar pravosuđa Ivan Šimonović komentirao je činjenicu da je sedam sudaca Visokog suda vijećalo samo15 minuta kao potvrdu da je riječ o ''jasnom i čistom slučaju''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napomenuo je da će Vasiljković sada biti ponovno vraćen u ekstradicijski pritvor, gdje će čekati da odluku o njegovu izručenju Hrvatskoj potpiše australski ministar unutarnjih poslova, na što se ponovno može žaliti. No, naglasio je Šimonović, ta žalba neće imati 'težinu'" kao u ranijim slučajevima, jer se o istoj stvari ne može dva puta odlučivati.

Hrvatska je zahtjev za izručenjem Australiji uputila 2006. godine, na temelju optužnice kojom se Vasiljkovića tereti za ratne zločine nad zarobljenim hrvatskim vojnicima i policajcima u Kninu i Bruškoj u veljači 1993., te za ratni zločin protiv civila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-200912180772006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo