VIDEO: / Kosor razriješila Mesića i zagrebački HDZ!

Jadranka Kosor, predsjednica HDZ-a, raspustila je u ponedjeljak zagrebački ogranak te stranke, a za povjerenika je imenovala ministra vanjskih poslova Gordana Jandrokovića.

18.1.2010.
14:23
VOYO logo

Vijest o raspuštanju Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice na konferenciji za novinare objavila je predsjednica stranke Jadranka Kosor.

Naglasila je kako su imenovali Povjerenstvo od 28 članova koje će voditi zagrebački HDZ i odlučiti o njegovom daljnjem funkcioniranju, a na njegovo čelo imenovali Gordana Jandrokovića. Dosadašnji predsjednik Jasen Mesić bit će član tog povjerenstva, potvrdila je Kosor dodajući kako će Povjerenstvo zagrebački HDZ pripremiti za nove izbore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razmatrali smo rezultate i lokalnih i predsjedničkih izbora, ali i vodili smo računa o tome da u smislu obavljanja poslova i kapaciteta GO Jasen Mesić nije imao odgovarajuću potporu", kazala je šefica stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jandroković se, pak, zahvalio na povjerenju koje mu je ukazala Kosor.

"Svjestan sam da me čeka mnogo izazova i teških odluka, no uz postojeće iskustvo i moju želju da ostvarimo cilj uložit ćemo svu energiju i HDZ će postati najjača stranka u gradu Zagrebu, kao i na parlamentarnim izborima. Pozivam sve građane Zagreba koji žele pravedniji i europskiji grad da nam se pridruže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se moglo čuti na presici, raspuštanjem Odbora njegovih 60-ak članova ostaje u stranci, a 28 ih je odabrano da odluče treba li još što poduzeti.

Na pitanje novinara hoće li biti još smjena u HDZ-u, Kosor je odgovorila: "Ovdje se radi o raspuštanju. Mi smo se dogovorili kako ćemo sljedeći tjedan analizirati sve izborne rezultate i donijeti još neke odluke. O ostalim gradskim odborima mogu odlučivati županijski odbori. Činjenica je da imamo vlast kakvu imamo u Zagrebu i raskol između Skupštine i gradonačelnika, moramo misliti o tome što će biti sutra".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dolaskom na čelo zagrebačkog GO HDZ-a Jandroković je odstupio s čela bjelovarskog. Odluka da se makne Mesića s čela zagrebačkog HDZ-a ne bi trebala imati veze sa Sanaderovom presicom na koju je Mesić bio pozvan, ali se na njoj nije pojavio.

Jandroković je kazao kako je HDZ u Gradu Zagrebu trenutno "opozicija svima" te podsjetio da je sadašnjeg gradonačelnika kandidirao SDP "i njemu ide na dušu sve što se dogodilo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Sanaderovog puča podržali Kosor

Podsjetimo, uz sad već bivšeg predsjednika Gradskog odbora te stranke Jasena Mesića, potpredsjednici su bili Stjepan Fiolić i Siniša Širac, a u Predsjedništvu je sjedila i ministrica Marina Matulović-Dropulić.

Nakon pokušaja puča Ive Sanadera, zagrebački HDZ podržao je Jadranku Kosor "kako u vođenju stranke, tako i u vođenju Vlade, jer je punim legitimitetom koji je dobila aklamacijom na 13. općem saboru 4. srpnja 2009. očuvala jedinstvo stranke i snažno povela stranku u provođenje programa HDZ-a".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U potpunosti su poduprli i zaključke Predsjedništva HDZ-a i Koordinacije predsjednika županijskih odbora HDZ-a od dana 4. siječnja 2010., pa i onaj o brisanju iz članstva Ive Sanadera zbog rušenja ugleda Hrvatske demokratske zajednice i nepoštivanja odredbi Statuta stranke.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo