'Što ne znamo da ne znamo?' / VIDEO Kopal pokušao objasniti zašto je 'crni labud' kriv za loš rezultat HDZ-a: Jeste li ga razumjeli?

"Je li se dogodilo ovo: što ne znamo da ne znamo? Možda se dogodilo nešto što ne znamo da ne znamo", kazao je Kopal.

27.5.2019.
18:23
VOYO logo

Glavni analitičar HDZ-a Robert Kopal za rezultat na izborima za Europski parlament, na kojima su HDZ i SDP izjednačeni s četiri osvojena mandata, sinoć je okrivio je "crnog labuda". 

Danas nakon Predsjedništva HDZ-a, Kopal je pokušao objasniti tko ili što je "crni labud" odgovoran za loš rezultat vladajuće stranke. "Zašto tko? Nije to osoba", počeo je objašnjavanje Kopal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Crni labud je fenomen najpoznatiji po knjizi Nassima Taleba. On se ne koristi samo u ekonomiji i financijskim tržištima, kao što neki impliciraju, nego se koristi široko u raznim situacijama pa i u politici", dodao je Kopal. 

"Crni labud je događaj ili fenomen koji ima tri značajke. Jedna je da je atipičan, druga da ima velike posljedice, a treća da ljudi imaju tendenciju da nakon toga pokušavaju naći razlog zašto je on bio predvidljiv, a zapravo nije bio tipičan. Sve tri značajke su u ovom slučaju ispunjene", objasnio je Kopal i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Je li se dogodilo ovo: što ne znamo da ne znamo? Možda se dogodilo nešto što ne znamo da ne znamo, nešto atipično", rekao je Kopal. 

"Kada iznađemo odgovor na pitanje što ne znamo da ne znamo, onda će to postati sada znamo da to znamo pa ćemo povratno to ugraditi u neke nove modele ili politike", rekao je Kopal. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je objasnio fenomen 'crnog labuda' pogledajte u snimci...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo