savjetnik predsjednika Vlade / Kopal komentirao odgovornost medija i poručio: 'Vjerujem da premijer vlada situacijom'

'Nekad se dogodi da imate aferu jer imate pritisak na neke odluke za koje se na kraju pokaže da nisu točne'

16.7.2019.
17:19
VOYO logo

Savjetnik predsjednika Vlade Andreja PlenkovićaRobert Kopal je na ulasku u Vladu komentirao odnos medija prema ministrima koji su unatrag tjedan dana dali ostavke, Lovri Kuščeviću i Goranu Mariću.

Ispred Banskih dvora je i reporterka RTL-a Damira Gregoret. Kopal je o rejtingu HDZ-a, nakon pitanja RTL-ove reporterke, rekao da je rejting HDZ-a bio visok u prošlosti i da će biti visok i u budućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje o tome je li ga iznenadila ostavka Gorana Marića u ponedjeljak, Kopal kaže kako sve što se pojavljuje u medijima može biti i pozitivno i negativno, ali da je "bitno da se okrenemo budućnosti". 

"Nemam utjecaja, to ne komentiram. To je odluka premijera, treba poštovati svaku odluku premijera", kaže Kopal. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirajući ostavku Gorana Marića, zapitao je novinare zašto misle da je ona bila iznenadna.

"Siguran sam da je premijer upoznat s koracima i potezima svih ljudi u svojoj blizini. Vjerujem da premijer apsolutno vlada situacijom", kazao je Kopal. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekonstrukcija Vlade događa se u zadnjoj godini mandata Vlade. Kakve to svrhe ima, pitala ga ja Damira Gregoret.

"Godina dana nekad može biti malo, a nekad puno. Ne bih to stavljao u vremenski okvir. Mogu se napraviti jako dobri potezi u jako kratkom vremenu", istaknuo je premijerov savjetnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje o saboteru iz redova HDZ-a je rekao sljedeće:

"Jako je važno da mediji budu svjesni svoje odgovornosti"

"Rekao sam da ću izvijestiti ljude koji trebaju znati i onda će odlučiti što treba. Svoje sam napravio. Ja sam znanstvenik u politici, a ne političar u znanosti. To je njihova odluka. Nemojmo o imenima, radilo se o fenomenima. Nisam iznosio imena i ne bih iznosio imena. Nije bitno što smo interno i u zatvorenom krugu pričali", rekao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O istraživanjima javnog mnijenja Kopal kaže:

"Biram riječi jer često nastaju nesporazumi. I za vrijeme istraživanja prije europskih izbora imali smo podatke s kojima nismo izlazili van da ne bismo utjecali na javno mnijenje. Ankete su zaista 'fulale' maestralno. Komentirati ankete je nezahvalno. Ja mogu stajati iza svojih istraživanja, ali nezahvalno je komentirati tuđe. Pokazuje se da ta istraživanja nemaju doticaja sa stvarnošću", rekao je Kopal i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nedavno sam gostovao na jednoj televiziji i pokušao objasniti te stvari, kolika je odgovornost medija. Ne upirem prstom u medije, samo mislim da je jako važno da budu svjesni svoje odgovornosti. Nekad se dogodi da imate aferu jer imate pritisak na neke odluke za koje se na kraju pokaže da nisu točne. Je li moguće da je u prošlosti bilo stvari koje nisu bile istinite? Apslutno poštujem medije, samo mislim da trebaju biti svjesni svoje odgovornosti", rekao je.

Cijeli razgovor s Kopalom pogledajte u videu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo