VIDEO: / Jacina stambena matematika: 4 plus 5 nije 9!

28.3.2010.
17:07
VOYO logo

Na kraju emisije Nedjeljom u dva objavljen je demantij na prošlotjednu emisiju koji su premijerku Jadranku Kosor sastavili odvjetnici društva Šeparović, Špehat i Gavranić. Šeparović u ovoj trojci, podsjetimo, znači Miroslav Šeparović, aktualni sudac Ustavnog suda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezano za činjenice da je Aleksandar Stanković u svojoj emisiji ugostio novinara i kratkotrajnog šefa Odjela za analitiku predsjednika Ive Josipovića, Dragu Pilsela te emitirao prilog emisije Hrvatska uživoSaše Kosanovića odnosno razgovor s Momirom Dropcem, prigovaraju Stankoviću što je "sudbinu jedne nesretne obitelji povezao izravno s gospođom Kosor, konstruirajući tezu da je obitelj Drobac izbačena iz stana u Zagrebu kako bi gospođa Kosor uselila u isti".

Podsjetimo da su Dropci, kako je Momir Drobac ispričao Kosanoviću, pod prijetnjama iz Ministarstva obrane napustio stan u koji se nekoliko mjeseci kasnije useljava Jadranka Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slično demantiju koji su samo dan nakon emisije upućen svim medijima, Kosoričini odvjetnici ističu da su navodi izneseni u emisiji neistiniti, krajnje zlonamjerni i izraz su dosad neviđenog neprofesionalizma kojim se pokušalo oblatiti Kosoricu, odnosno da ju je Stanković oklevetao.

Zamjeraju fiktivni razgovor s Pilselom i tvrde da je Stanković "neistinito tvrdio da je Kosor stan otkupila nezakonito jer u to vrijeme više nije postojao Institut stanarskog prava, te da je dobila stan od 90 kvadrata, a imala pravo na 50".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da bi potkrijepili tezu da je Kosor na vrijeme zatražila otkup stana u Šeferovoj 4 tvrde da je podnijela zahtjev za vrijeme dok je Zakon o stambenim odnosima još vrijedio. Prilikom ukidanja tog zakona kojim je ukinut i institut stanarskog prava odlučeno je "da će se postupci pokrenuti odredbama Zakona o stambenim odnosima do stupanja na snagu Zakona o najmu stanova dovršiti prema odredbama Zakona o stambenim odnosima".

Kada je Kosor upitana o institutu stanarskog prava u emisiji Nedjeljom u dva iz 2004. godine, podsjetimo, nije se branila ovim argumentom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krajnje jednostavna računica

No, najzanimljiviji je njihov odgovor na pitanje kako je Kosorica sa samo jednim "cimerom", svojim sinom, uspjela steći stan namijenjen za četiri, pet osoba. Podsjetimo i da su upravo pod izlikom da žive u prevelikom stanu Momir Drobac i njegov brat Branislav obolio od shizofrenije, istjerani iz stana. Ono kaže ovako:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Netočno navodi novinar Stanković da je gđa. Jadranka Kosor dobila stan od 90 kvadrata dok je imala pravo na 50 kvadrata. Očigledno se hotimice zaboravlja da je gospođi Kosor u ovom slučaju odobrena zamjena stana prema kojoj je ona prepustila MORH-u stan od 37,77 metara kvadratnih pa joj je dodjelom stana od 87,54 kvadrata, što je lako utvrditi jednostavnom računicom, stvarno dodijeljeno 49,77 kvadrata, na što je njena dvočlana obitelj imala pravo".

Dakle, jednostavna računica na koju se pozivaju Kosoričini odvjetnici glasi: 37,77 plus 49,77 nije 87,54 nego 49,77!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201003210146006 arti-201003220121006 arti-201003220623006 arti-201003200063006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo