VIDEO: / Građani traže konačni obračun s Bandićem

Više od 1000 prosvjednika okupilo ispred Gradske skupštine gdje su skandirali: 'Bandiću lopove'.

19.7.2010.
21:10
VOYO logo

Više od 1000 prosvjednika okupilo se na križanju Gundulićeve i Masarykove ulice u centru Zagreba, jer se do Varšavske ne može zbog policije koja je ogradila pristup gradilištu podzemne garaže za HOTO Grupu.

Aktivisti su poručili da je zagrebački gradonačelnik ''znao sve što se događa u Varšavskoj i da je to mogao spriječiti da je htio''. Nakon toga nezadovoljni građani su krenuli su prema Gradskoj skupštini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispred Gradske skupštine iznijeli su zahtjeve da Skupština donese odluku da rampa nije javni interes. Također, zatražili su smjene u Holdingu zbog sječe drveća te da podzeća Holdinga ne sudjeluju u radovima na izgradnji podzemne garaže. Zahtjeva se i istraga sve dokumentacije u zadnje tri pol godine te kaznena odgovornost za one za koje se utvrdi da su kršili zakon, a za jesen se traži raspisivanje referenduma za smjenu Milana Bandića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosvjednici su tijekom prosvjeda simbolično počeli potpisivati transparent na kojem piše 'Bandić na refrendum'.

Aktivisti su okupljenima na Gornjem gradu podijelili velik broj kreda kojima su prosvjednici počeli šarati po podu. Iscrtali su 'leš' kredom na ulici unutar čega su napisali 'demokracija'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najvljeno je da će se u utorak pozorno poslušati Gradska skupština, te su aktiviti poručili da će nakon toga odlučiti o daljnjim akcijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201007190132006

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo