[VIDEO] GRAĐANIN PRESREO PLENKOVIĆA: / Premijer se prvo našalio, ali brzo je promijenio izraz lica: 'Dobio sam svoje dijete u sanduku'

Image
Foto: RTL

Građanin je Plenkoviću rekao da zbog svog slučaja već 45 dana spava na glavnom zagrebačkom trgu, premijer se prvo našalio pa rekao da si je 'muškarac napisao šalabahter',

10.9.2020.
19:24
RTL
VOYO logo

Dok je premijer Andrej Plenković danas u centru Zagreba dao izjave novinarima na Europskom trgu, presreo ga je građanin. To su zabilježile i kamere RTL-a, a čovjek je Plenkoviću rekao da zbog svog slučaja već 45 dana spava na glavnom zagrebačkom trgu. Premijer se prvo našalio pa rekao da si je "muškarac napisao šalabahter", no ubrzo je promijenio izraz lica kada je čuo priču ovog čovjeka.

"Četiri i pol godine tražim pravdu za svoje dijete i 45 dana već spavam na Trgu bana Jelačića. Dobio sam dijete u sanduku iz KBC-a Rebro i kazali su mi da je bila prirodna smrt. Ne znam kome više da se obratim. DORH-u smo predali kaznenu prijavu i nikad me nisu pozvali i nikad mi se nitko nije obratio. Ministar Beroš 2018. godine je ponovno tražio iz bolnice Rebro, još manje su mi poslali od prvog puta. Sada treći put dobio sam dokumentaciju od tuđe djece koju nosim u torbi", rekao je građanin premijeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
JE LI PREMIJER POSIJAO JOŠ JEDN /

U TEORIJU ZAVJERE? U grozničavoj borbi za očuvanje svetosti Stožera otišao je još korak dalje...

Image
JE LI PREMIJER POSIJAO JOŠ JEDN /

U TEORIJU ZAVJERE? U grozničavoj borbi za očuvanje svetosti Stožera otišao je još korak dalje...

Građanin: 'Ako treba, umrijet ću na Trgu'

Plenković je građaninu odgovorio da ne zna za taj slučaj i da mu je žao zbog ovoga što govori. Poručio je da može vidjeti s ministrom i nadležnom ustanovom što je s njegovim slučajem.

"S Trga bana Jelačića neću otići 10 godina. Ako treba, tu ću umrijeti", prenosi RTL ono što je čovjek rekao, a Plenković mu je odgovorio da ostavi podatke suradnicima iz njegova ureda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković komentirao Sinčićev performans s lubenicama

Plenković se osvrnuo na performans živozidaša i europarlamentarca Ivana Vilibora Sinčića koji je iskrcao kombi lubenica na Markov trg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja jako volim lubenice. Što se tiče lubenica, dinja, ja sam s njima uvijek bio u dobrim odnosima. Što se tiče demokratskih performansa, to je sve okej. Stekao sam dojam da su neki vaši kolege to doživjeli neprimjerenijim sa sigurnosnog aspekta. Vidjet ćemo što kaže ministar.

Vidite da smo strašno otvoreni, transparentni, svima na raspolaganju, Hrvatska ima kulturu demokracije, dijaloga. Osobno jako volim kontakt s ljudima. Dobro je da smo ležerni, fleksibilni, tolerantni, otvoreni puno više nego bilo tko drugi, ali ovakve situacije pokazuju da može doći neki drugi kombi u kojem nisu lubenice", prenosi N1 Plenkovićevu izjavu za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovarajući na pitanje razmišlja li Europska komisija o "paljenju crvenog svjetla" za države u kojima se ustanovi da je više od tri posto zaraženih u općoj populaciji premijer je rekao kako se sada na razini EU-a radi na tome da svi imaju ujednačene kriterije.

"S našeg aspekta je ključno da imamo jednaku metodologiju, jednake testove, jednaka mjerenja. Po meni je to prethodnica bilo kakvog ujednačavanja. Bilježimo veliki broj zaraženih, no klinička slika je puno bolja nego što je bila na proljeće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo