DJEVOJČICA KOJA JE UJEDINILA HRVATSKU / VIDEO/FOTO Najljepša božićna priča! Vladimir Rončević: 'Mila je sjajno. Prošao je teži dio...'

Mila se smije, gleda crtiće, sama jede i trči po dvorištu

24.12.2019.
19:15
VOYO logo

Možda najljepša božićna vijest stiže iz filadelfijske dječje bolnice, u Hrvatskoj poznate zbog slučaja male Mile Rončević kojoj je ondje uspješno presađena koštana srž pa se može reći da je malena Mila pobijedila bolest!

Njezina priča i borba njezinih roditelja nikoga nisu ostavili ravnodušnim. Prije pola godine Hrvatska je pokazala svoje veliko srce, skupila potrebne milijune i u neizvjesnosti čekala vijesti iz Amerike - no isplatilo se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mila je sjajno"

Mila je odlično - s olakšanjem mogu reći njeni najbliži, kojima je ovo najljepši božićni dar. Smije se, gleda crtiće, sama jede i trči po dvorištu.

VEZANI ČLANCI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čujemo se svaki dan i po nekoliko puta. Mila je sjajno, ona je takva da i kad joj je loše, ona je dobro. Puna je energije i veliki je borac i ja vjerujem da veliki dio svega ovog što se događa leži i u tome što je ona takav karakter kakav je, i fizički i mentalno", kazao je Milin djed Vladimir Rončević. 

Vijest se odmah prolomila Rijekom, Milinim rodnim gradom u kojem je i počela humanitarna akcija koja je ujedinila Hrvatsku i šire, a Mili dala nadu u život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Rijeci je primila nekoliko kemoterapija

Mila još nema tri godine. S godinu dana oboljela je od teškog oblika leukemije - dijagnoza je bila strašna kako je i zvučala: akutna mijeloična megakariocitna leukemija. Doktorica Roganović morala ju je priopćiti Milinim roditeljima i početi liječenje znajući da su šanse za ozdravljenje jako male. Danas je presretna.

"Redovito komuniciram s Milinim roditeljima, povremeno primam i medicinsku dokumentaciju. Naravno da ne sudjelujem više u Milinu liječenju i naravno da mi je zbog toga i vrlo teško komentirati. No, to me ne sprječava da joj pošaljem najbolje želje i najpozitivnije vibracije", kazala je dr. Jelena Roganović, predstojnica Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Rijeci je Mila primila nekoliko kemoterapija, stigla do remisije, ali na žalost stanje se lani opet pogoršalo. Kad su njezini roditelji gotovo ostali bez nade - pokrenula se Hrvatska. 

1. studenog joj je presađena koštana srž

U samo tjedan dana prikupljeno je gotovo 40 milijuna kuna, obitelj je prodala kuću, osnovala zakladu "Mila za sve" i otišla po novu nadu u filadelfijsku dječju bolnicu, gdje joj je presađena koštana srž. "1. studenog je to napravljeno. Sad je prošao, recimo to tako, teži dio, sve ide prema planu... Mi vjerujemo da će se tako i nastaviti", kaže Vladimir Rončević

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novac prikupljen u rekordnom roku za Milu pružio je nadu i drugoj bolesnoj djeci u Hrvatskoj. Zato obitelj još jednom zahvaljuje svima.

"Da svi ti ljudi nisu reagirali kako su reagirali, ništa od ovog se ne bi dogodilo. To je jedna predivna priča koja je pomogla Mili, ali na sreću ta se akcija nastavila i nakon što je skupljeno i onoliko puno novca koliko je trebalo za Milu, tako da smo uspjeli kroz zakladu pomoći 18-ero djece koja su dobila 9 milijuna kuna", kaže Vladimir Rončević. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadajmo se da će nam i od njih stići ovako dobre vijesti.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike