PODIGNULI I BARJAK... / VIDEO Pognuti i s kapuljačama preko glave BBB-ovci zbog ustaških pjesama stigli na Sud u V. Gorici

Riječ je o navijačima Bad Blue Boysa koji su na utakmici između Gorice i Dinama u Velikoj Gorici pjevali ustašku koračnicu. U nekoliko su navrata neprimjereno skandirali i podignuli barjak s prvim bijelim poljem, ali i transparent s dijelom stiha iz spomenute budnice. U dosadašnjem tijeku kriminalističkog istraživanja utvrđene su osnove sumnje za osam osoba

24.10.2023.
10:55
VOYO logo

NOVO 13:30

"U nastavku kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje prekršaja na nogometnoj utakmici, tijekom današnjeg dana uhićene su još tri muške osobe starosti između 19 i 44 godine. Nad njima se provodi kriminalističko istraživanje po dovršetku kojeg će, uz optužni prijedlog, biti dovedeni na Općinski sud u Velikoj Gorici", izvijestila je zagrebačka policija.

Tako je uhićeno ukupno osam osoba vezano za pjevanje ustaških pjesama na utakmici Gorica - Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

STARO 11:30

Sva petorica uhićenih dovedeno je na sud u Velikoj Gorici. Prvi je već ispitan, no još nije poznata kakva je odluka.

Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

STARO

Na Prekršajni sud u Velikoj Gorici zasad je dovedena jedna osoba zbog pjevanja ustaških pjesama, potvrđeno je za Danas.hr sa Suda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, sve se dogodilo u subotu na utakmici Gorica - Dinamo. Oko pola 12 trebala bi stići još jedna osoba, a u podne još nekoliko. Točan broj koliko će ih stići još nije poznat.

Riječ je o navijačima Bad Blue Boysa koji su na utakmici između Gorice i Dinama u Velikoj Gorici pjevali ustašku koračnicu. U nekoliko su navrata neprimjereno skandirali i podignuli barjak s prvim bijelim poljem, ali i transparent s dijelom stiha iz spomenute budnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmicu su iz lože pratili i ministar pravosuđa Ivan Malenica te glasnogovornik Vlade Marko Milić. Priznaju da su čuli neprimjerenu pjesmu i poručuju da je incident bio nepotreban i neprihvatljiv, no - ložu nisu napustili.

O svemu je priopćenje poslala i policija:

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke provode kriminalističko istraživanje povodom protupravnog ponašanja dijela navijača na nogometnoj utakmici SuperSport HNL-a između HNK „Gorica“ i GNK „Dinamo“, odigranoj u subotu, 21. listopada 2023. na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dosadašnjem tijeku kriminalističkog istraživanja utvrđene su osnove sumnje za osam osoba da su počinile prekršaj iz članka 4. stavak 1. podstavak 7. kažnjivo po članku 39.a stavka 1. točke 2. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima na način da su tijekom odigravanja navedene nogometne utakmice, pjevali pjesme čiji sadržaj iskazuje ili potiče mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti.

Tijekom jučerašnjeg dana uhićeno je ukupno pet osoba u dobi od 18 do 44 godine te je na području Policijske uprave zagrebačke i na području Policijske uprave krapinsko-zagorske obavljeno više pretraga stanova i drugih prostora koje koriste osumnjičene osobe. Danas tijekom dana uhićene osobe bit će uz optužni prijedlog dovedene na Općinski sud u Velikoj Gorici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike