nakon sastanka s premijerom / Vidaković: 'Zahvaljujem se na enormnom trudu koji je Martina Dalić uložila u ovom procesu'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Najteži dio je iza nas, sada je na redu implementacija i privođenje kraju procesa', kazala je prokuristica Kraša

19.6.2018.
9:46
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Članovi Privremenog vjerovničkog vijeća prije potpisivanja nagodbe došli su u Banske dvore na razgovor s premijerom. "Idemo održati sjednicu Privremenog vjerovničkog vijeća i ako sve bude u redu idemo na ročište", rekao je Fabris Peruško po okončanju sastanka u Vladi te poručio kako ne očekuje probleme sa sudom. 

Nakon sastanka novinari su Maricu Vidaković upitali je li posao gotov. "Ne bih rekla da je posao gotov, ali najteži dio je iza nas, sada je na redu implementacija i privođenje kraju procesa. Očekujemo da kompanija počne normalno funkcionirati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Red je da se zahvalimo i Vladi. Moram priznati da je bila politička hrabrost izaći s ovakvim zakonskim okvirom. Premijer je morao hazardirati da bi zaštitio hrvatsko gospodarstvo", kazala je Vidaković te zahvalila i bivšoj ministrici gospodarstva Martini Dalić. 

"U ime svih dobavljača zahvaljujem se na enormnom trudu koji je uložila u ovom procesu", kazala je prokuristica Kraša. Vidaković je napomenula kako će se 4., 5. i 6. srpja održati skupština vjerovnika u Ciboninoj dvorani gdje će se potvrditi nagodba (potrebno 2/3 treba tražbina za njen prolazak). 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sergej Volk iz Sberbanka potvrdio nakon sastanaka s premijerom Andrejom Plenkovićem kako će ruska državna banka imati 47 posto udjela Agrokora. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo