OGLAS

SAD JE SLUŽBENO / Vice Oršulić imenovan novim predsjednikom Uprave HEP-a: Ovo je njegova biografija

Image
Foto: HEP

Dosadašnji članovi Uprave HEP-a d.d. Petar Sprčić i Tomislav Šambić nastavljaju obavljati svoje dužnosti.

8.12.2023.
14:19
HEP
VOYO logo

Nadzorni odbor Hrvatske elektroprivrede d.d. na današnjoj sjednici na prijedlog Vlade RH razriješio je dosadašnjeg predsjednika Uprave društva Franu Barbarića. Na prijedlog Vlade RH, predsjednikom Uprave imenovan je Vice Oršulić na mandat od šest mjeseci, do provedbe javnog natječaja za radno mjesto predsjednika Uprave, izvijestili su iz HEP-a.

Novoimenovani predsjednik Uprave dužnost preuzima s današnjim danom. Dosadašnji članovi Uprave HEP-a d.d. Petar Sprčić i Tomislav Šambić nastavljaju obavljati svoje dužnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'ORKESTRIRANA MEDIJSKA HAJKA' /

Oglasila se odvjetnica bivšeg šefa HEP-a: 'Stvorena je slika da je Barbarić već odavno trebao biti pritvoren'

Image
'ORKESTRIRANA MEDIJSKA HAJKA' /

Oglasila se odvjetnica bivšeg šefa HEP-a: 'Stvorena je slika da je Barbarić već odavno trebao biti pritvoren'

"Hrvatska elektroprivreda je strateška energetska tvrtka od posebne važnosti za Republiku Hrvatsku, za njeno gospodarstvo i građane. Spreman sam svoje znanje, iskustvo i energiju uložiti u ispunjenje glavnih ciljeva HEP-a u idućem razdoblju: efikasnu realizaciju investicijskih projekata i provedbu energetske tranzicije izgradnjom vlastitih izvora te jačanjem mreže radi prihvata novih obnovljivih izvora energije drugih energetskih subjekata, poduzetnika i građana. Time ćemo u sinergiji s Vladom Republike Hrvatske dati snažan doprinos razvoju ukupnog hrvatskog gospodarstva i odigrati ključnu ulogu u jačanju energetske neovisnosti naše države. U potpunosti ćemo ispuniti svoje zadaće u provedbi mjera Vlade za zaštitu kućanstava i gospodarstva od rasta cijena. Pritom ćemo u suradnji s Vladom provesti potrebne aktivnosti s ciljem zadržavanja financijske stabilnosti i snažnog investicijskog potencijala HEP-a. Bitno nam je i kontinuirano unaprjeđenje kvalitete usluge i odnosa s korisnicima i kupcima električne i toplinske energije i plina. U svemu navedenome otvoreno ćemo surađivati sa svim našim dionicima", izjavio je novi predsjednik Uprave Vice Oršulić.

Biografija novog šefa HEP-a

Vice Oršulić rođen je 1970. godine. Na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu diplomirao je 1996. godine i stekao zvanje diplomiranog inženjera elektrotehnike. U HEP Proizvodnji, Proizvodnom području hidroelektrana Jug radio je od 1996. godine na različitim poslovima. Najprije kao samostalni inženjer u Odjelu za energetiku, potom u Odjelu za pripremu izgradnje i revitalizacije, zatim kao rukovoditelj Odjela za pripremu izgradnje i revitalizaciju, a nakon toga kao rukovoditelj Službe za investicije. Od 2018. do prosinca 2022. godine bio je direktor Proizvodnog područja HE Jug. Od 1. siječnja 2023. član je Uprave HEP-a d.d. Ima položen Stručni ispit Ministarstva zaštite okoliša i prostornog uređenja iz područja graditeljstva i upisan je u Imenik ovlaštenih inženjera elektrotehnike Hrvatske komore inženjera elektrotehnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Barbarić ima pravo na 6+6...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu
Dosje Jarak
Hell's kitchen
Obiteljske tajne
As u rukavu
default_cta
Poseta
Love Island: All stars
Bicemo prvaci sveta
San snova
Šetnja s lavom
default_cta
Moj pas Marmaduke
Megadance
Vozi moj auto
Maša i medvjed
Ljubavna zamka
default_cta
U klinču
Lijek za život
VOYO logo