Vezali se lancima za stup ispred Poglavarstva

28.3.2013.
20:31
VOYO logo

''Milan Bandić nam je rekao da je na našoj strani i uputio nas je na Gradsku skupštinu kako bi se promijenila odredba kojom je propisan jedan taksi na 600 stanovnika'', kazao je Martin Zednik. On je jedan od stotinjak samostalnih taksista kojima je, po njegovim tvrdnjama, stopirano izdavanje dozvola iako su radi ispunjavanja uvjeta uložili popriličan novac zbog čega su ušli u minuse na tekućim računima.

Zednik se javio na natječaj lani u rujnu, a dozvola mu je odobrena u prosincu. Nakon što je dobio ovjerenu kopiju dozvole uplatio je 1.500 kuna naknade za njezino izdavanje, opremio vozilo, otvorio obrt i prijavio mirovinsko i zdravstveno, ali kad je u veljači došao s potrebnom dokumentacijom i ispunjenim uvjetima po dozvolu rečeno mu je da je izdavanje dozvola stopirano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taksisti tvrde da su svi dobili dozvole po istim uvjetima ali da je izdavanje njihovih dozvola stopirano nakon 13. veljače, do kada je izdano oko 250 dozvola, od 359 dodjeljnih na zadnjem natječaju. Smatraju da je grad svjesno odobrio više dozvola i da je znao da će broj odobrenih dozvola premašiti kvotu od jednog taksija na 600 stanovnika.

Taksisti svezani lanicima zadržali su se u predvorju Gradskog poglavarstva oko sat i pol vremena dok ih nije primio Milan Bandić koji im je rekao da će im se moći izdati dozvole ako Skupština poveća broj taksija u odnosu na broj stanovinika. Najavili su da će otići i u Gradsku skupštinu kad se bude održavala sjednica kako bi se borili za svoja prava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo