VETERAN 4. GARDIJSKE: / 'Imao sam situaciju da sam imao zarobljenike i poštivao sam ih. Nije nas briga što tamo preko granice negiraju to sve skupa'

Image
Foto: Screenshot: RTL

'Meni je prvotno da je to dan branitelja. Što znači da branitelji mogu ući slobodno', rekao je Župić

5.8.2020.
19:19
Screenshot: RTL
VOYO logo

O današnjem obilježavanju 'Oluje' u RTL-u Danas je govorio i veteran 4. gardijske brigade Damir Župić koji je prije 25 godina svjedočio podizanju hrvatske zastave na Kninsku tvrđavu.

"To je veličanstvena pobjeda. Sa godinama svaka proslava mi je sve draža i draža", rekao je Župić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Taj veliki trenutk smo osjetili dva dana prije kada smo dobili signal za akciju. Akcijama prije koje su prethodine, Zima '94, Skok 1 i Skok 2, Ljeto '95 - polako se širio naš teritorij kroz Bosnu vezano za okruženje Knina, znali smo da to slijedi i svi smo čekali taj signal kada će doći. I hvala Bogu da se dogodio kada se dogodio. Ostalo je sve povijest napisala", kazao je.

'To je dan branitelja'

Komentirao je kako je svake godine proslava dostojanstvena. "Meni je prvotno da je to dan branitelja. Što znači da branitelji mogu ući slobodno. Pa branitelji poštivaju i epidemiološke mjere i poštivali su razno razne kolone. Imao sam situaciju da sam imao zarobljenike i poštivao sam ih. Ako se branitelji ostave na ogradi i na njoj se gužvaju, je li to epidemiološka mjera?", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže kako podržava političke poruke suživota. "Super je što je to pokazala i druga strana. A tamo preko granice gdje i dalje negiraju sve to skupa, nije nas ni briga, niti nas je ikada trebalo biti briga", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo