ODLUKA JE PALA, TODORIĆ OSTAJE IZA REŠETAKA! / Sud misli da postoji opasnost od njegova bijega

Image
Foto: Goran Stanzl / PIXSELL

Odvjetnica Jadranka Sloković kazala je kako Todorić neće podnositi osobnu žalbu jer je žalba obrane već uložena

8.11.2018.
12:32
Goran Stanzl / PIXSELL
VOYO logo

NOVO 17:50 - Istražno ročište je završeno, odluka glasi - Ivica Todorić do daljnjeg ostaje u Remetincu. Razlog tome je, kako kažu njegovi odvjetnici, opasnost od bijega. Iako su ponudili jamčevinu u istom iznosu u kojem je ona bila određena u Engleskoj, Sud je to odbio.

"Nije određen pritvor zbog utjecaja na svjedoke, međutim određen je zbog određen zbog opasnosti od bijega. Ponudili smo jamčevinu, sve uvjete pod kojima je on bio pušten u Engleskoj. Identičnu jamčevinu, sve mjere opreza. No zaključili smo da hrvatsko i englesko pravo nisu isti", rekla je Jadranka Sloković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvjetnica Sloković koja ga je prijepodne najprije posjetila u Remetincu, a potom došla i na Županijski sud, ranije je izjavila da obrana smatra kako nema uvjeta za produžavanje istražnog zatvora. Dodala je i da Todorić nije bio u bijegu već da se zatekao u Engleskoj, ali i da u slučaju Agrokor nije bilo izvlačenja novca za privatni račun te da je sve ostalo u Agrokoru.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

16:40 - Ivica Todorić odveden je pred suca istra, započelo je istražno ročište, javlja Jutarnji list.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

16:25 - Ivica Todorić dovezen je u zgradu suda. Njegovi odvjetnici nisu imali previše komentara.

Image

08.11.2018., Zagreb - Odvjetnici Ivice Todorica, Jadranka Slokovic i Cedo Prodanovic dolaze na rociste na Zupanijskom sudu na kojemu se odlucuje o ukidanju istraznog zatvora za Ivicu Todorica ili produljenju istoga zbog opasnosti od bijega. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Image

08.11.2018., Zagreb - Na Zupanijskom sudu odrzano je rociste na kojemu se odlucivalo o ukidanju istraznog zatvora za Ivicu Todorica ili produljenju istoga zbog opasnosti od bijega. Bivsi vlasnik Agrokora Ivica Todoric u srijedu navecer dovezen je do istraznog zatvora u Remetincu koji mu je odredjen u istrazi pokrenutoj zbog sumnji u izvlacenje vise od milijarde kuna iz Agrokora. Photo: Borna Filic/PIXSELL

14:40 - "Stigao je prijedlog obrane za ukidanje istražnog zatvora, a zatim je sud predložio da se produlji zbog opasnosti od bijega. Doći će svi na ročište pa će se odlučiti o tome", rekao je glasnogovornik Županijskog suda Krešimir Devčić, piše 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da je jedan svjedok, koji se odnosi na Todorića, u Švicarskoj i njegovo svjedočenje će se pokušati dogovoriti videolinkom. On se odnosi na Todorića.

Image

14:10 Na zagrebačkom Županijskom sudu poslijepodne bi trebalo biti održano ročište na kojem će se odlučivati o istražnom zatvoru za Ivicu Todorića, bivšeg vlasnika Agrokora koji je u srijedu navečer pritvoren nakon izručenja iz Londona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Todorićeva odvjetnica Jadranka Sloković prijepodne ga je najprije posjetila u Remetincu, a potom je otišla i na Županijski sud kako bi doznala kada će se odlučivati o istražnom zatvoru. Novinarima ispred suda potvrdila je na izlasku da je ročište zakazano za 16.30 sati.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

13.30Todorićeva odvjetnica Jadranka Sloković novinarima je kazala kako su njezinu klijentu uvjeti u pritvoru korektni, javlja Jutarnji list.

"Uvjeti u pritvoru su u redu, u prostoriji je s još jednim okrivljenikom i očekuje što će se dalje događati. Doneseno je rješenje o provođenju istrage pa njegov iskaz nije ključan. Podnijeli smo zahtjev za ukidanje pritvora jer nema više osnove da bude u zatvoru. Ne znam kada će biti ročište, ali nadam se uskoro. Imam informaciju da je DORH odustao od jednog svjedoka jer je nedostupan hrvatskom pravosuđu", kazala je Sloković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Todoriću ne može biti određen istražni zatvor jer on nije u bijegu kazala je, a ako bi ipak bilo određeno tražit će jamčevinu. "Bijega nije bilo jer se zatekao u Engleskoj", kazala je i dodala da je Todorić koristio pravo koje mu je na raspolaganju.

"Ivica Todorić iznosit će obranu, u grubim crtama na početku ročišta", rekla je i dodala kako nema smisla objašnjavati za što sve terete njezina klijenta kada niti njoj stvari nisu najjasnije. "Ni mi kao odvjetnički tim ne shvaćamo sve točke optužnice, jer se neke točke pet puta ponavljaju. Ponavljam, nije bilo nikakvog izvlačenja novca iz Agrokora", rekla je Jadranka Sloković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

VESNA TODORIĆ U REMETINCU: Ivici donijela osobne stvari, otišla u pratnji odvjetnice

Image

VESNA TODORIĆ U REMETINCU: Ivici donijela osobne stvari, otišla u pratnji odvjetnice


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivica Todorić prenoćio je u istražnom zatvoru u Remetincu, a njegova supruga Vesna Todorić je u prijepodnevnim satima stigla u istražni zatvor u Remetincu, u pratnji odvjetnice Jadranke Sloković, javlja N1.

"Todorić neće podnositi osobnu žalbu, jer postoji žalba obrane koja je prije uložena. Tražit će ukidanje istražnog zatvora", kazala je Sloković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Todorić je u srijedu izručen Hrvatskoj, a tada se s njim iz Londona vratila i njegova supruga Vesna. U najskorije vrijeme ga očekuje ispitivanje u tužiteljstvu gdje će čuti optužbe i imati prilike iznijeti obranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turudić i DORH ratuju demantijima

Državno odvjetništvo danas je demantiralo predsjednika zagrebačkog Županijskog suda u Zagrebu Ivana Turudića koji je prije izjavio da je neslužbeno doznao kako je DORH odustao od ispitivanja svjedoka koji nisu ispitani. U DORH-a su za RTL rekli da nisu odustali od ispitivanja niti jednog svjedoka.

No, Turudić kaže kako to nije istina te kako su suca istrage Luburića obavijestili da odustaju od ispitivanja dvoje svjedoka u istrazi oko Agrokora. "Ne bih to izmislio, otkud mi to, nisam to izvadio iz malog prsta", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić novinarima nije želio komentirati DORH-ov demantij Turudiću. "'Državno odvjetništvo raspolaže s podacima s kojima raspolaže i ovisno o tome obavještavaju sud. DORH hipotetski može obavijestiti sud da su ispitani svi svjedoci, da odustaje s ispitivanjem svjedoka ili da zatraži određivanje istražnog zatvora, no u ovom trenutku su to tek nagađanja.'' rekao je Devčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Todorić: Nisam se čuo s ocem

Ivan Todorić kazao je kako se nije čuo s ocem.

"Nisam se čuo s ocem, nisu mi dali jer sve mora biti po zakonu. Mama je jučer nakon leta došla tu i prespavala, sad je u gradu i obavlja neke stvari. Ne znam kad bi ga mogli pustiti, mama je na to fokusirana, mi pomažemo koliko možemo. Nadam se da ćete ubrzo i s mojim ocem moći pričati ovako kao sa mnom", rekao je Ivan Todorić koji je nešto prije 12 sati ušetao u Kulmerove dvore, javlja Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo