VESELO U SPLITU: /

Supruga SDP-ovog kandidata za gradonačelnika donedavno je podržavala - Škorinu stranku

Image
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

Do sada se Franić nije pretjerano isticao u javnosti,

11.2.2021.
18:57
Igor Šoban/PIXSELL
VOYO logo

Splitski SDP bi u bitku za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima trebao poslati 38-godišnjeg Antu Franića. No, nedavno je isplivala informacija da je njegova supruga do nedavno podržavala Domovinski pokret, piše Večernji list.

Franića bi šef gradske organizacije Goran Kotur ovih dana trebao predložiti gradskom odboru, nakon čega bi idućeg tjedna kandidat bio i službeno predstavljen široj javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ŠKORO JOŠ NE ZNA HOĆE LI SE KANDIDIRATI ZA GRADONAČELNIKA ZAGREBA: /

'Duboka država? To bi mogli biti vi, Stankoviću'

Image
ŠKORO JOŠ NE ZNA HOĆE LI SE KANDIDIRATI ZA GRADONAČELNIKA ZAGREBA: /

'Duboka država? To bi mogli biti vi, Stankoviću'

Za Antu Franića do jučer nije niti znala većina kandidata iz drugih stranaka. Do sada se nije pretjerano isticao u javnosti, a pažnju s njegove potencijalne kandidature trenutno odvlači činjenica da je njegova supruga bila simpatizerka Domovinskog pokreta Miroslava Škore te je podržavala dalmatinskog člana te stranke.

Domovinski pokret ga naziva ekstremni desničarom

Sanja Juričić Franić nije službeno u stranci, ali je bila uključena u većinu relevantnih sastanaka, WhatsApp grupa i događanja gdje je ambiciozno artikulirala svoje političko mišljenje. Tome u prilog ide i prepiska iz WhatsApp grupe "Hrvatski domoljubi" u kojoj su bili uključeni i neki visokopozicionirani članovi Domovinskog pokreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz splitskog SDP-a nisu htjeli komentirati slučaj, kao ni iz obitelji Franić. Dušan Petričević, inače Imoćanin za kojeg i sami članovi Domovinskog pokreta tvrde da je toliko desno orijentiran da njegov izričaj graniči s ekstremizmom, predvodio je raskol u lokalnom ogranku stranke.

Juričić Franić navodno ga je zdušno podržavala, a Petričević posljednjih dana intenzivno radi i na osnivanju nove stranke NDH (Nezavisni domoljubi Hrvatske) te da je u pregovorima oko osnivanja bila uključena i supruga potencijalnog SDP-ovog kandidata za splitskog gradonačelnika. Brojni dokazi da je Juričić Franić bila povezana sa strankom pokušali su se zataškati, ali ti pokušaji očito nisu u potpunosti bili uspješni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo