potresena 29-godišnjakinja / Vepar nije jedina opasnost na Marjanu: na mladu majku i trogodišnje dijete nasrnuo nasilni muškarac

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

'Kad je vidio da smo sami, zatrčao se put mene i gurnuo me svom snagom te pobjegao. Zvala sam policiju, ali oni su stigli tek nakon pola sata', ispričala je potresena 29-godišnjakinja

9.3.2018.
17:03
Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

Mlada 29-godišnja majka iz Splita ovog je tjedna napadnuta na Marjanu dok je šetala sa svojim trogodišnjim sinom. Nepoznati muškarac u srijedu, usred bijelog dana, zaskočio je nju i njezino dijete, piše Slobodna Dalmacija. 

"S trogodišnjim sinom sam šetala Marjanom, bilo je oko 11.30 sati. Iza mene je trčao momak cca 20god (1.80m, crna kosa, tamne hlače od trenerke, plava jakna s kapuljačom, rijetka brada).  Kada mi se približio počeo je hodati i osvrtati se da vidi ima li koga u blizini. Na žalost, nije bilo nikoga. Kad je vidio da smo sami, zatrčao se put mene i gurnuo me svom snagom te pobjegao. Zvala sam policiju, ali oni su stigli tek nakon pola sata. U međuvremenu nasilnik se udaljio. Imala sam sreću pa sam prošla bez većih ozljeda", ispričala je još uvijek šokirana 29-godišnjakinja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Službeno policijsko priopćenje ne razlikuje se previše od usmene verzije priče koju je ponudila 29-godišnjakinja. 

"Dok je 29-godišnjakinja šetala po Marjanu, trčeći joj je prišao nepoznati muškarac i bez povoda je gurnuo. Pala je na tlo, a on se udaljio. Policijski službenici su odmah nakon zaprimljene dojave upućeni na navedenu lokaciju. Prilikom obilaska mjesta događaja nisu zatekli osobu koja bi se mogla dovesti u svezu", poručili su iz MUP-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sličan incident na Marjanu je zabilježen i 2012. godine, kad je na mladu japansku turistkinju nasrnuo stariji muškarac. 

U travnju iste godine napadnuta je 36-godišnjakinja, a šest mjeseci kasnije i tada 59-godišnja Splićanka. Prije devet godina na šetalištu Bene tridesetdvogodišnji duševni bolesnik bacio je na tlo dvomjesečnu bebu nanijevši joj za život opasne ozljede. Unatoč brojnim incidentima u posljednih nekoliko godina, iz policije ostaju nijemi na pitanju vrijedi li uvesti pojačane mjere na to područje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osim navedenog, nismo zaprimili druge prijave", pomalo su gluhonijemo odgovorili na spomenuto pitanje za Slobodnu Dalmaciju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo