pesimistični građani / Veliko istraživanje RTL-a: što je najzaslužnije za izlazak Hrvatske iz recesije?

Prema anketi RTL-a, čak četvrtina građana misli kako nećemo tako skoro živjeti bolje, a najzaslužnijom za izlazak iz krize smatraju Europsku uniju

4.6.2015.
18:41
VOYO logo

Hrvatska je nakon šest godina izišla iz recesije no njezini građani i dalje osjećaju posljedice dugogodišnje krize. Nakon dva uzastopna kvartala rasta RTL je napravio veliku anketu među građanima koje smo pitali tko je zaslužan za to i kada misle da će doći do konačnog oporavka ekonomije.

Ulazak u Europsku uniju najzaslužniji je za izlazak iz recesije - tako misli 18,5 posto ispitanih. Deset posto ispitanih smatra kako je za izlazak iz recesije odgovoran rast izvoza, a 8,6 posto Vlada. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Različite percepcije SDP-ovaca i HDZ-ovaca

Ako gledamo anketirane prema stranačkoj pripadnosti, SDP-ovci u 22,9 posto slučajeva za izlazak iz recesije najzaslužnijom smatraju Vladu, a njih 16,6 posto ulazak u Europsku uniju.

22,7 posto ispitanih HDZ-ovaca vjeruje kako nas je članstvo u Uniji izvuklo iz dugogodišnje krize, ali čak 2,7 posto zasluge pripisuje Vladi Zorana Milanovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čak četvrtina građana misli kako nećemo tako skoro živjeti bolje

Međutim, 25,4 posto ispitanih ne misli da će uskoro živjeti bolje. Čak 20,6 posto ispitanih smatra kako će boljitak osjetiti tek za 10 do 20 godina. Najoptimističniji ispitanici kada je riječ o oporavku su građani u Sloveniji, dok su najpesimističniji u Zagrebu i Gorskom kotaru. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo