DILETANTIZAM / Veliki propust u Varaždinu: Zaboravili zamijeniti cijevi pa ponovno skidali sasvim novi asfalt

Image
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL/Ilustracija

Djelatnici Varkoma ponovno su zatvorili cestu te počeli lomiti novi asfalt, kopati kanal i postavljati vodovodne cijevi

10.7.2018.
8:30
Dusko Marusic/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Predsjednik 7. mjesnog odbora, Juraj Rožić, pita se tko će snositi odgovornost za "diletantski propust i bespotrebno asfaltiranje oko 800 kvadrata ceste" do kojeg je došlo tijekom rekonstrukcije dijela Gospodarske ulice u Varaždinu, od KTC-a do križanja sa Zagrebačkom, piše Varaždinski.

Naime, kako objašnjava Rožić, tijekom rekonstrukcije ceste, čija je svrha zamjena dotrajalih vodovodnih cijevi, skinut je stari dio asfalta i ulica je ponovo asfaltirana u cijelosti, a pritom vodovodne cijevi nisu zamijenjene. To je bilo u razdoblju od 2. do 6. srpnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U subotu 7. srpnja, uvidjevši propust, djelatnici Varkoma ponovno su zatvorili cestu te počeli lomiti novi asfalt, kopati kanal i postavljati vodovodne cijevi. Tako će se radovi bespotrebno odužiti i ovaj tjedan", opisuje neobičnu situaciju Rožić i postavlja pitanje odgovornosti.

"Tim asfaltom mogla se je asfaltirati i potpuno urediti jedna ulica u gradu. Građani su također ogorčeni što nisu bili obaviješteni o početku izvođenja radova. Neki od njih zbog toga nisu mogli pet dana izvesti svoje automobile iz dvorišta. Takve neugodnosti za građane mogle su biti izbjegnute da se je o radovima pravovremeno obavijestilo predsjednika mjesnog odbora. Također smatram da je na tu temu bilo nužno da gradonačelnik sazove koordinaciju s predsjednicima svih mjesnih odbora u gradu. Nažalost, zadnja koordinacija bila je u rujnu prošle godine, iako je na sjednici Gradskog vijeća u veljači gradonačelnik Ivan Čehok javno obećao da će u ožujku sazvati koordinaciju s predsjednicima mjesnih odbora",  poručuje Rožić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo