VRAĆA NAM SE PSYCHIC TV / Velikani britanske avangarde nakon 12 godina ponovno u Zagrebu

Iza sebe imaju preko 40 izdanja čime su se upisali u Guinnessovu knjigu rekorda kad su 1986. godine izbacili 23 kazetna izdanja

13.5.2016.
15:55
VOYO logo

Jedni od najvažnijih predstavnika britanske avangardne glazbe, Psychic TV, nakon 12 se godina vraćaju u  Zagreb te u ponedjeljak, 16. svibnja nastupaju u Močvari.

Grupu već desetljećima predvodi Genesis P-Orrigdge, točnije od trenutka kada se počeo raspadati njegov prethodni bend, podjednako utjecajni Throbbing Gristle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iza sebe imaju preko 40 izdanja čime su se upisali u Guinnessovu knjigu rekorda kad su 1986. godine izbacili 23 kazetna izdanja.

Mnoštvo članova koji su prodefilirali kroz bend, stilska vrludanja i eksperimenati su ono što čini Psychic TV čije se razvoj može podijeliti u tri faze: PTV, PTV2 i PTV3 koje su obilježile suradnje s velikanima poput Johna Balancea (Coil), Alexa Russella, Marca Almonda i Davea Balla (Soft Cell) te Daniela Asha (Bauhaus).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Zagrebu će promovirati dvije godine stari album "Snakes", obilježen psihodeličnim gitarama i čudnim improvizacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao predgrupa nastupaju Aikula, slovenski alternativni rock'n'roll bend, dok će čitavu priču zaokružiti sisački producent Zarkoff koji je prošle godine objavio album za francusku etiketu Unknown Pleasures.

Cijena ulaznice iznosi 110/130 kuna, a koncert organizira Attack.       

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo