JAKE BUGG PRVI PUT U HRVATSKOJ / Velika nada britanskog rocka nastupa na INmusic festivalu

Gitaru je počeo svirati kao 12-godišnjak, a već s 18 objavljuje prvi album "Jake Bugg" koji je oduševio kritiku i preko noći ga pretvorio u prvorazrednu rock senzaciju

8.3.2016.
15:33
VOYO logo

Možda i najveća nada britanskog rocka, 22-godišnji kantautor Jake Bugg, po prvi će puta nastupiti u Hrvatskoj u sklopu INmusic festivala.

Gitaru je počeo svirati kao 12-godišnjak, a već s 18 objavljuje prvi album "Jake Bugg" koji je oduševio kritiku i preko noći ga pretvorio u prvorazrednu rock senzaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na tom, kao i na sljedećem albumu "Shangri La" Jake spaja utjecaje aktualne scene s rock tradicijom i velikanima poput Jimija Hendrixa i Boba Dylana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj materijal donio mu je brojna prestižna priznanja, kao što su "Best New Act" Q magazina i "Best Solo Artist" New Musical Expressa.

Treću ploču "On My One" izdat će 17. lipnja, nekoliko dana uoči nastupa u Zagrebu, a na njoj je napisao sve pjesme, odsvirao većinu instrumenata i producirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

INmusic festival #11 održat će se od 20. do 22. lipnja na Jarunu, a nastupaju PJ Harvey, Florence + The Machine, Gutterdämmerung featuring Henry Rollins, Skunk Anansie, The Kooks, Wilco, Django Django, The Coral, Yeasayer, The Heavy, Pat Thomas and Kwashibu Area Band, Orkesta Mendoza, Monoswezi, My Baby i drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo