VELIKA ININA AKVIZICIJA: / 'Postali smo najveći pojedinačni distributer naftnih derivata u BiH'

Image

Ina je postala većinski vlasnik Energopetrola, preuzevši dionice koje su do sada pripadale MOL-u.

12.7.2016.
15:21
VOYO logo

Ina i mađarski MOL potpisali su ugovor kojim je Ina preuzela 33,50 posto dionica Energopetrola koje su bile u vlasništvu MOL-a, čime je Ina povećala svoj udio na 67 posto i postala većinski vlasnik te bosanskohercegovačke tvrtke, izvijestili su iz Ine, prenosi HRT.

Iz Ine ističu kako se kompanija akvizicijom Energopetrola dodatno pozicionirala na tržištu Bosne i Hercegovine te dokazala da vjeruje u dugoročnu perspektivu Energopetrola i tržišta BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovime Ina postaje najveći pojedinačni distributer naftnih derivata u BiH s ukupno 101 aktivnom benzinskom postajom u maloprodajnoj mreži. Poslovnu odluku Uprava Ine donijela je na temelju dobrog poznavanja tržišnih prilika u BiH, a s ciljem daljnje izgradnje regionalne pozicije koja može imati pozitivan utjecaj na Inino poslovanje te plasman visokokvalitetnih Ininih proizvoda na tržištu BiH, zaključuje se u priopćenju.

Konzorcij Ina-MOL je 2006. godine od vlade Federacije BiH kupio većinski vlasnički udio u Energopetrolu od 67 posto, pri čemu je svaki od partnera imao 33,5 posto dionica, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo