VEGETARIJANSKI PIKANTNI SPECIJALITET: / Slavonci osmislili kulen od sira!

Image
Foto: PIXSELL/Ilustracija, Goran Ferbezar

Na OPG-u Ružić u Novom Bezdanu smislili su novi zanimljiv proizvod. Oni kao i mnogi Slavonci spravljaju kulen, međutim u njihov umjesto mesa ide sir.

1.4.2016.
15:33
PIXSELL/Ilustracija, Goran Ferbezar
VOYO logo

Nedavno je holivudski glumac Eric Roberts, brat poznatije Julie, koji u Slavoniji i Baranji snima film, upitan kako mu se sviđa u Hrvatskoj, izjavio kako je sve O.K. osim - hrane. Ne čudi to jer Roberts jede samo pileće meso pa mu slavonske delicije nisu bile zanimljive. No, on nije znao, piše Glas Slavonije, da u Novom Bezdanu u OPG-u Ružić može pronaći vegetarijansku deliciju - kulen od sira.

Piroška Ružić kaže da u crijevo stavljaju najdev isti kao i za klasični kulen, no umjesto mesa stave sir, također iz vlastite proizvodnje. I kulen od sira se dimi, a nakon toga spreman je za konzumaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pokazalo se da je ideja odlična"

"Sve češće srećem ljude, većinom mlade, koji, iz tko zna kojih razloga, ne konzumiraju meso. U mojoj obitelji meso se jede, ali su svi članovi obitelji još i ljubitelji mlijeka, odnosno mliječnih proizvoda, pa sam došla na ideju pokušati proizvesti kulen od sira. Pokazalo se da je ideja bila odlična, što mi potvrđuju svi oni koja ga probaju", priča Piroška navodeći kako ga zasad spravljaju za obitelj, rođake i prijatelje, ali ne isključuje mogućnost da svoj kulen od sira "baci i na tržište".

U OPG-u Ružić mljekarstvom se bave već 20 godina, a poznati su njihovi pikantni sirevi s češnjakom, vlascem ili dimljeni. Od svojih krava dnevno dobiju dvjestotinjak litara mlijeka, a ono što ne upotrijebe u proizvodnji sireva predaju Belju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SLATKO I GREŠNO: /

Obitelj iz Slavonije udružuje snage s Krašem u osvajanju tržišta

Image
SLATKO I GREŠNO: /

Obitelj iz Slavonije udružuje snage s Krašem u osvajanju tržišta

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo