TRAŽI 20 MILIJUNA KUNA / Većinski vlasnici Kupara zgroženi tužbom ministra Paladine: 'Zatečeni su ovakvim razvojem događaja'

Image
Foto: Nikola Cutuk/Pixsell

Ministar je nedavno rekao da ne želi ni na kakav način sudjelovati u projektu Kupari te kako ne želi niti jednu informaciju o istome

25.4.2022.
8:27
Nikola Cutuk/Pixsell
VOYO logo

Najbogatiji ministar u Vladi, Ivan Paladina, protiv kojeg DORH provodi izvide, trenutno na sudu traži milijune. Paladina je za svoj deset-postotni udio u vlasništvu projekta Kupari tužio singapurskog suvlasnika koji drži preostalih devedeset posto. Ministar tako potražuje desetke milijuna kuna.

Riječ je o velikim iznosima. Dnevnik Nove TV doznaje da su Singapurci za devedeset posto udjela u Kuparima platili 45 milijuna kuna. Za svojih deset posto Paladina je tražio više od šezdeset milijuna. Nakon procjene vještaka o vrijednosti ministrovnih dionica, Paladina sad traži dvadeset, dok su mu novi vlasnici Kupara spremni isplatiti oko pet milijuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
UOBIČAJEN MINISTROV DAN /

Paladina o izvidima DORH-a protiv njega: 'Nema tu apsolutno ništa novo i što već nije jasno'

Image
UOBIČAJEN MINISTROV DAN /

Paladina o izvidima DORH-a protiv njega: 'Nema tu apsolutno ništa novo i što već nije jasno'

Što ako mu DORH pokuca na vrata?

"Ja vam mogu reći da su moji klijenti ugledna hotelska korporacija iz Singapura i da su oni zatečeni ovakvim razvojem događaja, ne svojom krivnjom, našli su se pod svjetlima reflektora u situaciji u kojoj sada njih tuži aktualni ministar upravo onog ministarstva koje odlučuje o projektu kao takvom", istaknuo je odvjetnik Fran Olujić.

Ministar je nedavno rekao da ne želi ni na kakav način sudjelovati u projektu Kupari te kako ne želi niti jednu informaciju o istome. U međuvremenu je u DORH stiglo više kaznenih prijava. Sada provode izvide, a ministar odgovara i na pitanje o tomu što će biti ako mu iz DORH-a pokucaju na vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Apsolutno sam spreman, naravno da to nikom nije ugodno, ali ja sam potpuno miran po tom pitanju", kazao je. S druge strane je miran i premijer: "Na njemu je da sam tumači sve što se tiče njegove imovine, to nema veze ni s vama ni sa mnom", kazao je Andrej Plenković o ministru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo