Večeras novih 10 cm snijega i orkanski udari bure

Meteorolozi su posljednjih dana sigurno najtraženiji ljudi u zemlji. Prirodno, sve zanima kada će prestati sniježne nepogode.

7.2.2012.
16:05
VOYO logo

U DHMZ-u su izdali upozorenje da u Lici do kraja utorka i u noći na srijedu može pasti još 10 centimetara snijega, dok se na Jadranu očekuju udari bure od 100 do 180 km/h).

U noći na srijedu trebalo bi doći do smirivanja i djelomičnog razvedravanja, pa bi u srijedu u većini predjela trebalo biti djelomice ili pretežno sunčano vrijeme. Slabog snijega bit će još ujutro mjestimice u Gorskoj Hrvatskoj. Vjetar u unutrašnjosti bit će povremeno umjeren, u gorju i jak sjeveroistočni, na Jadranu u noći i prijepodne jaka i olujna, na udare na sjevernom dijelu i orkanska bura. Poslijepodne će vjetar oslabjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtak bi vrijeme trebalo biti suho, a u petak će ponovno doći do padalina. Snijeg bi trebao padati u Dalmaciji, Lici i Slavoniji, dok će Zagreb i krajnji sjever zemlje biti pošteđeni pahuljica - makar do subote. U nedjelju bi ponovno trebalo nastupiti smirenje vremena.

Ipak, temperature će ostati smrzavajuće: primjerice, unatoč smirenju vremena koje meteorolozi predviđaju za četvrtak, u noći bi temperature mogle pasti na -20 stupnjeva Celzijusovih. Zato se dobro obucite i ne izlazite iz kuće ako ne morate...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201012070191004-Vrijeme

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo