NEPOŠTIVANJE MIŠLJENJA UPRAVNOG SUDA / 'Veća opasnost prijeti od popovske pedofilije nego od udomljavanja kod homoseksualnih parova'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Zašto ravnateljica Centra nije zabranila da djeca bez pratnje odraslih idu u crkvu?

29.1.2020.
11:53
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Zastupnik Nenad Stazić (SDP) obrušio se u srijedu na odluku zagrebačkog Centra za socijalnu skrb da odbaci zahtjev životnih partnerera Ive Šegote i Mladena Kožića za udomljenjem djeteta, a tu je odluku kritizirao i Marko Vučetić (NZ).

"U Hrvatskoj se dogodio nečuven, neviđen, upravo svinjski skandal", izjavio je Stazić u Hrvatskom saboru, apostrofirajući pritom odgovornost ravnateljice tog Centra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Centar je odbio zahtjev istospolnog para za udomljenjem djeteta, to si je dopustila "nekakva Tatjana Brozić Perić", šefica toga Centra,  konstatirao je zastupnik, naglašavajući kako je to učinila unatoč presudi Upravnog suda.

"Žena ne poštuje odluke suda, misli da je iznad suda i zakona, to je kazneno djelo i da smo nekakva država, ta izvjesna Brozić Perić više ne bi bila na tom mjestu, bila bi smijenjena, potjerana", kazao je SDP-ov zastupnik te naglasio kako je to trebala napraviti resorna ministrica Vesna Bedeković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapitao se i zašto ravnateljica Centra nije zabranila da djeca bez pratnje odraslih idu u crkvu, "jer im tamo prijeti veća opasnost od popovske pedofilije, nego što im prijeti udomljavanje kod homoseksualnih parova".

Hrvatska predsjeda Vijećem EU-a i umjesto da budemo primjer naprednih zemalja, nama Tatjana Brozić Perić određuje ritam i vuče nas u srednji vijek, ustvrdio je Stazić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vučetić (NZ) kaže da se Šegoti i Kožiću udomiteljstvo uskraćuje zbog neobične, "protuhumane argumentacije", koja proizlazi iz onih slojeva hrvatskog društva koji smatraju da "njihov reducirani pogled, ljubav, roditeljstvo, udomiteljstvo, reducirana kultura, jezik, vjera, humanost trebaju biti mjera humanosti čitave države".

Ta "reducirana ljubav" odlučila je da Šegota i Kožić ne mogu biti udomitelji zato što žive u istospolnoj zajednici jer se radi o registriranom partnerstvu. To je potpuno neprihvatljvo, poručio je Vučetić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo