'Već mi je jedna skupina turista zbog ovoga horora otišla'

Unatoč zabrani gradnje usred turističke sezone, širom Jadrana se i dalje praši i buči.

22.6.2014.
9:09
VOYO logo

Naime, unatoč zabrani gradnje od 15. lipnja do 15. rujna, radovi su se u toj uvali nastavili punom parom. Grade se apartmani i to na parceli udaljenoj samo desetak metara od mora, tik uz plažu i jedinu cestu kojom se mještani koriste, piše Slobodna Dalmacija.

U uvali vlasnici tamošnjih tridesetak objekata posjeduju više od 150 turističkih ležajeva, a velikom broju iznajmljivača to je jedini izvor prihoda. Nažalost, zbog radova i buke koja traje od 7 sati ujutro pa sve do kasnih večernjih sati turisti napuštaju uvalu i apartmane u koje su se već smjestili, pa su iznajmljivači očajni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedan njemački turist je gradilište snimao kamerom i rekao kako jedva čeka da tu sliku postavi na internet da 'obiđe' svijet, dok je skupina čeških turista koji nisu mogli proći cestom radi miješalice koja je zaustavila promet zgroženo međusobno šaputala 'mafija... mafija'", priča Sunčica Gaćina.

"Imam kuću s dva apartmana. Već mi je jedna skupina turista zbog ovoga horora otišla te sam u strahu hoće li i me napustiti i ovi koji bi trebali doći. Oni uporno nastavljaju s radovima i ne zna se kad će stati... Neki iznajmljivači su prisiljeni primati turiste po upola manjoj cijeni kako bi im ostali. To je strašno", jada se Zagrepčanin Boris Bajić čija kuća se nalazi dvadesetak metara od gradilišta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktorica izvođača radova u uvali Dražica pojasnila je za list kako im je cilj gradilište ostaviti u sigurnom stanju da ne bude opasno za prolaznike. Radovi se, po njoj, izvode isključivo s tim ciljem. "Možda to bude već sutra gotovo", rekla je direkotrica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo