GLASOVI IZ INOZEMSTVA / 'Već imamo prve rezultate, ali ni njih ne smijemo reći'

Predsjednik DIP-a Branko Hrvatin otkrio je da su već pristigli glasovi birača iz nozemstva: 'Oni su mali, to su mali brojevi birača, nisu ni po čemu karakteristični, ali ne smijemo ni njih reći'.

25.5.2014.
19:05
VOYO logo

Šef Državnog izbornog povjerenstva Branko Hrvatin je za RTL Danas komentirao je izlasnost na izborima za Europski parlamentu u Hrvatskoj rekavši da "nije dobra, ali je ipak nešto bolja nego poršle godine".

"Kao što ste vidjeli imali smo blagi trend porasta u odnosu za prošlu godinu. Ako uzmemo naše iskustvo porasta 2013. godine za 6.7 posto. Lako je izračunati, tu smo na 23, 24 posto. Nije dobro, ali je nešto bolje nego što smo imali. Vidjet ćemo, možda nas naši birači iznenade", rekao je Branko Hrvatin, predsjednik Državnog izbornog povjerenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Informacije koje dobijamo s terena o kršenjima govori da je dan miran. Birališta su uređena, birači su disciplinirani i doista nemamo dojava o bilo kakvim nepravilnostima koje bi mogle zabrinuti", dodao je Hrvatin.

"Glasovalo je u 48 zemalja, 70 biračkih mjesta. Mi smo unijeli prve rezultate idući s Dalekog istoka, Kine, Japana, Australije, Indije, Indonezije... Upravo sada su stigli rezultati iz Rusije i Katara. Oni će biti uneseni kao prvi rezultati, imamo dakle prve rezultate, oni su mali, to su mali brojevi birača, nisu ni po čemu karakteristični, ali ne smijemo ni njih reći. Dakle, u 23 sata idemo s našom press konferencijom i dat ćemo prve službene, ali nepotpune rezultate, s time ako uzmemo iskustvo prošlih izbora iz 2013. , odnosno brzinu odrade, tada smo već bili na 88 posto obrađenih rezultata, a narasli smo za 10 posto do 98, 99 posto do ponoći. Vjerujemo da ćemo taj tempo imati i nadalje, a sve će se moći vidjeti uživo na našoj interenteskoj stranici kako se mijenjaju rezultati, po listama ili preferecijalnim glasovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo