OD SUTRA / Važna obavijest za vozače! Ne zaboravite upaliti dnevna svjetla, ovo su kazne koje bi vas mogle stići

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Pješaci za vrijeme kretanja kolnikom noću i u vrijeme smanjene vidljivosti moraju biti označeni reflektirajućom materijom ili izvorom svjetlosti. Za kršenje ovih odredbi predviđena je novčana kazna od 30,00 eura

31.10.2023.
10:17
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Iz policijskih uprava diljem zemlje obavijestili su da sukladno članku 102. stavku 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, u razdoblju od 1. studenoga do 31. ožujka, obavezna su dnevna ili kratka svjetla.

Za vozače koji za vrijeme vožnje danju na motornim vozilima u spomenutom razdoblju nemaju upaljena dnevna ili kratka svjetla, predviđena je novčana kazna u iznosu od 30,00 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, vozači bicikala noću i u vrijeme smanjene vidljivosti moraju biti označeni reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom biciklističkom odjećom.

Za kršenje ovih odredbi od strane vozača motornih vozila i vozača bicikala predviđena je novčana kazna od 60,00 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pješaci za vrijeme kretanja kolnikom noću i u vrijeme smanjene vidljivosti moraju biti označeni reflektirajućom materijom ili izvorom svjetlosti. Za kršenje ovih odredbi predviđena je novčana kazna od 30,00 eura.

POGLEDAJTE VIDEO: U BiH je kazna 15 eura, u Britaniji 115, a u Norveškoj 340. Trebamo li i mi uvesti kazne za vozače koji pješake zaliju vodom?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo