od varaždina do splita / Vatrogasci u tri dana imali skoro tisuću intervencija. Očekuju plavljenje kuća u Kostajnici

Image
Foto: Hrvatska vatrogasna zajednica

Sudjelovali su na intervencijama u Zadarskoj, Šibensko-kninskoj, Splitsko-dalmatinskoj, Požeško-slavonskoj, Osječko-baranjskoj, Brodsko-posavskoj, Međimurskoj, Bjelovarsko-bilogorskoj, Virovitičko-podravskoj, Varaždinskoj, Sisačko-moslavačkoj, Krapinsko-zagorskoj, Zagrebačkoj, Karlovačkoj županiji te Gradu Zagrebu

17.5.2023.
9:10
Hrvatska vatrogasna zajednica
VOYO logo

Hrvatski vatrogasci u tri dana nevremena odradili 960 različitih vatrogasnih intervencija, javlja Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ). Angažirano je ukupno 2192 vatrogasca s 830 vatrogasnih vozila.

Podsjećaju da je na području Hrvatske Kostajnice proglašeno je izvanredno stanje, Una u Kostajnici je i dalje u dizanju, još nisu kuće poplavljene, ali se očekuje da će se najvjerojatnije jednim dijelom to desiti tijekom jutarnjih sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaju i da se na području Karlovačke županije provode aktivnosti vezane za obranu od poplava (ispumpavanja vode, uklanjanje stabla, te postupci obrane od poplava - izrade zečjih nasipa, punjenje vreća s pijeskom) uzrokovanih kišnim nevremenom.

Sudjelovali su na intervencijama u Zadarskoj, Šibensko-kninskoj, Splitsko-dalmatinskoj, Požeško-slavonskoj, Osječko-baranjskoj, Brodsko-posavskoj, Međimurskoj, Bjelovarsko-bilogorskoj, Virovitičko-podravskoj, Varaždinskoj, Sisačko-moslavačkoj, Krapinsko-zagorskoj, Zagrebačkoj, Karlovačkoj županiji te Gradu Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, na drugim dijelovima države intervenirali su zbog jakog vjetra. Tako je recimo u Primorsko-goranskoj županiji zabilježeno 50 tehničkih intervencija uklanjanja stabala, uklanjanja lima i stupa za prijenos električne energije, ispomoć oko prijevoza pacijenata, čišćenje prometnica, a prouzrokovanih jakim i olujnim vjetrom.

Naposljetku, u Istarskoj su županiji uklanjali stabla, limove, prozore te oštećeni prozor prouzrokovan jakim i olujnom vjetrom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo