VATROGASCI SE PROBIJAJU PO AUTOCESTI, A OSTALI IM SE NE MIČU: / Objavili su i snimku; 'Stvorite koridor, možete nekome spasiti život'

Image

Vatrogasci su na svom Facebooku objavili na važnost hitnog koridora koji, doslovno, nekome može spasiti život

16.6.2019.
17:19
VOYO logo

Na autocesti A1 danas se zapalio automobil, promet se usporio, a vatrogasci su odmah krenuli na intervenciju. Na Facebooku karlovačkih vatrogasaca objavljena je snimka vatrogasnog vozila kako se pokušavaju probiti do zapaljenog automobila.

No, ostali vozači su se prilično nespretno izmicali vatrogascima, pa je cijela akcija prilično usporena. Policajac na motoru upozoravao je vozače auta da se maknu, ali mnogi ni nakon toga nisu shvatili upozorenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stajali su na mjestu ili se micali u krivu stranu.

Image
POŽAR NA AUTOCESTI A1: /

Kod Jastrebarskog se zapalio automobil, usporen promet prema jugu

Image
POŽAR NA AUTOCESTI A1: /

Kod Jastrebarskog se zapalio automobil, usporen promet prema jugu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hitan koridor spašava život

"Iživcirala sam se gledajući", komentirala je jedna korisnica Facebooka. "Problem je u lose uređenom sustavu. U Sloveniji, Austriji i Njemackoj postoji Hitni koridor dok kod nas ne postoji. Vozaci iz navedenih zemalja ce odmah osloboditi sredinu prometnice dok ce vozači kod nas automatski pomaknuti se u sredinu kako bi oslobodili zaustavni trak. Šta smo dobili? Slalom vožnju! Za takve stvari treba provesti dobru i opsežnu kampanju kakva se u Sloveniji npr vodi vec nekoliko godina", napisao je jedan gospodin.

Vatrogasci su na Facebooku upozorili kako hitan koridor spašava živote.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Za prolazak interventnih vozila potrebno je stvoriti prometni koridor jer on može spasiti nečiji život. Na prometnicama s tri traka oslobađa se srednji trak tako što se vozila u srednjem traku pomaknu u desni trak i propuste interventna vozila. Vozite savjesno i stvorite hitni koridor jer tako možete spasiti nečiji život!", apelirali su vatrogasci na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo