O HORORU NA IZLAZU IZ UČKE / Vatrogasci o nesreći u tunelu: 'Nagledali smo se prometnih nezgoda, ali prizor nas je šokirao'

'Oni su išli tolikom brzinom da nažalost nisu uspjeli napraviti ovaj izlaz. Udarili su u betonski blok. Brzina koja god da je bila, koja je zaustavljena u nuli, znači nema amortizacije. Znate koje mogu biti posljedice'

6.12.2023.
21:17
VOYO logo

U stravičnoj prometnoj nesreći kojoj je kumovala brzina na izlazu iz tunela Učka poginula su trojica mlađih muškaraca. Za život vozača još se bore u riječkoj bolnici i u kritičnom je stanju, piše Danas.hr.

Audi, koji se u utorak navečer svom silinom zabio u zaštitni betonski odbojnik, neprepoznatljiv je. Dvije minute do 19 sati na mjestu su stradali državljani Bosne i Hercegovine od 27 i 37 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Silina je bila doslovno kao eksplozija. Izašli smo van i vidjeli razasute dijelove vozila i opreme. Odmah smo se opremili, izašli na intervenciju i pristupili unesrećenima", ispričao je zapovjednik Vatrogasnog dežurstva Bina Istre, Damir Antić.

Ograničenje je 40

Četvorica vatrogasaca bila su udaljena 50 metara, a još toliko ih je odmah stiglo s riječke strane tunela. Zapovjedniku Damiru odmah je bilo jasno da se dogodila najteža nesreća u povijesti tunela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vozač je bio u stanju šoka. Putnik iza vozača se žalio na bolove, isto je bio u stanju šoka. Nagledali smo se prometnih nezgoda, ali nas je šokirao sam prizor", prepričao je Antić.

"Drugi muškarac od 27 godina još uvijek je živ. U kritičnom je stanju i liječi se u šok sobi, odnosno na odjelu intenzivnog liječenja Klinike za anesteziju. Još uvijek se borimo za njegov život", otkrila je liječnica Klinike za anesteziologiju i intenzivno liječenje KBC-a Rijeka, Dijana Deša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
UŽAS U ISTRI /

Dvoje poginulih u teškoj prometnoj nesreći na izlazu iz tunela Učka: Udario u rubnik pa se zabio u betonski blok kod naplatnih kućica

Image
UŽAS U ISTRI /

Dvoje poginulih u teškoj prometnoj nesreći na izlazu iz tunela Učka: Udario u rubnik pa se zabio u betonski blok kod naplatnih kućica

Signalizacija u pet kilometara dugom tunelu je jasna, a u zoni izlaska iz tunela ograničenje je 40.

"Oni su išli tolikom brzinom da nažalost nisu uspjeli napraviti ovaj izlaz. Udarili su u betonski blok. Brzina koja god da je bila, koja je zaustavljena u nuli, znači nema amortizacije. Znate koje mogu biti posljedice", objašnjava Antić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Državljanin BiH (27) vozio je brzinom veće od dopuštene i prilikom izlaska iz tunela nije smanjio brzinu kretanja. U tom dijelu nalazi se zavoj udesno tako da je on izgubio nadzor", poručila je glasnogovornica Policijske uprave istarske Suzana Sokač.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo