Vatikan smjenjuje biskupa Ivana Milovana?

Istarski biskup Ivan Milovan našao se na putu moćnom vatikansko-talijanskom lobiju ignoriravši zahtjev za slanjem žalbe na rješenje Ministarstva pravosuđa vezano uz aferu Dajla.

30.8.2011.
13:23
VOYO logo

U želji da ga kazni jer je ignorirao njihov zahtjev za slanjem žalbe na rješenje Ministarstva pravosuđa kojim je crkvena zemlja u Dajli vraćena državi, Vatikan smjenjuje biskupa Ivana Milovana. Vijest je to koja se proširila ovih dana, a smjena se navodno odvija preko nuncijature u Zagrebu. Biskupu zamjeraju i odluku da zemljište u Dajli ne prepusti talijanskim benediktincima.

"Takvu odluku mora potpisati Sveti Otac, a da bi on potpisao suspenziju jednog biskupa, onda detaljno mora sa svime biti upoznat. A, vjerujte, papa Benedikt XVI. o svemu što se događalo u slučaju Dajla nema pojma!", izjavio je za Večernji list sugovornik iz Crkve, koji napominje da je takav rasplet ipak moguć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, biskup Milovan našao se na putu moćnom vatikansko-talijanskom lobiju.

"Zasad se radi samo o razgovorima i telefoniranjima, tj. nema ničega napismeno. Nadaju se da će biskup popustiti, ali istodobno znaju da neće i stalno se stvaraju nove vrste pritisaka", govore izvori iz Crkve dodajući kako je na biskupovoj strani cijeli hrvatski kler, izuzev nadbiskupa Bozanića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zasad je zbog Dajle žrtvovan samo Milovanov kancelar Ilija Jakovljević, koji je povučen sa svih biskupijskih službi.

specijal-201012070191004-Spor oko samostana Dajla

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201108190852006 arti-201108100390006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo