Afera SMS / Varga danas u DORH-u, hoće li otkriti otkud mu SMS-ovi?

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Jelenić je na funkciji gotovo godinu dana, a na početku je naglasio kako se nada boljoj suradnji s policijom i preseljenju USKOK-a

6.5.2019.
11:32
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Franjo Varga, jedan od optuženika u aferi SMS, rekao je prošli tjedan kako je zatražio sastanak s Državnim odvjetništvom kako bi im oktrio tko mu je dao SMS-ove za koje ga se tereti. Glavni državni odvjetnik Dražen Jelineć rekao je kako bi taj sastanak trebao biti - danas.

"Naravno da ćemo vidjeti o čemu je riječ i što bi to gospodin Varga htio podijeliti s DORH-om. Naglasio bih da je i ranije DORH odgovarao na njegove zamolbe za iznošenjem obrane i mislim da je ispitivan četiri ili pet puta. Sastanak će biti ovaj tjedan, mislim da danas", rekao je Jelenić koji se nalazi u Opatiji na dvodnevnom seminaru "Novine u kaznenom zakonodavstvu - 2019."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kratko je komentirao i slučaj Agrokor za koji je DORH dobio dodatnih pet milijuna kuna. Istraga će, kaže Jelenić, biti gotova do roka - 20. svibnja.

"To je jedan od izuzetnih predmeta našeg pravosuđa i to vještačenje koje se provodi je doista vrlo komplicirano. Prema svim informacijama to bi trebalo biti gotovo do roka, što znači da će gotova biti i istraga."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jelenić je na funkciji gotovo godinu dana, a na početku je naglasio kako se nada boljoj suradnji s policijom i preseljenju USKOK-a iz zgrade Državnog odvjetništva. Za suradnju s policijom kaže da je dobra, no USKOK je još uvijek tamo gdje je bio.

"Čini mi se da rezultati zajedničkog rada DORH-a i policije pokazuju dobru suradnju. Izmještaj USKOK-a nažalost zapeo u proceduri", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje što je sa slučajem prometne nesreće ministrice Gabrijele Žalac, Jelenić je rekao kako je on u fazi istraživanja: "Provode se dokazne radnje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo