Vanja Sutlić će do penzije primati ravnateljsku plaću

Vanja Sutlić će do mirovine primati jednaku plaću kao da je glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije, potvrđeno nam je na Prisavlju.

9.12.2009.
14:29
VOYO logo

"Istina je da imamo klauzule koje propisuju da se zaposlenik kojemu preostaje određenih pet godina do mirovine može premjestiti na drugo mjesto u kući, ali mu se plaća ne smije smanjivati. To, dakle, ne vrijedi samo za glavnog ravnatelja, nego za sve zaposlenike", kaže nam Janoš Römer, glasnogovornik HRT-a.

Neslužbeno se doznaje kako Vanja Sutlić ima mjesečna primanja na HRT-u u visini 16 tisuća kuna. Dok Vlada nije zapovjedila opću štednju i rezanje plaća, primao je 22 tisuće. Inače, u tijeku su pregovori sa sindikatima oko novog kolektivnog ugovora s obzirom da ovaj, koji rasterećenom Sutliću garantira manje obaveza i istu plaću, istječe 31. prosinca 2009. godine. Vanja Sutlić je, podsjetimo, smijenjen u utorak odlukom Programskog vijeća zbog niza propusta, premda je on svoj mandat stavio na raspolaganje s objašnjenjem da je kriv samo zbog biranja suradnika koji se nisu mogli uhvatiti u koštac s gospodarskom krizom koja je poharala javnu televiziju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutlićev "nečasni otpust" s Prisavlja nije spomenut niti jednom riječju, stoga mu smjena s mjesta glavnog ravnatelja može samo dobro doći jer će za manje posla primati istu plaću.

Dok novi ravnatelj ne bude izabran putem javnog natječaja, vršitelj dužnosti bit će dosadašnji glavni producent Hrvatske televizije Josip Popovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-200912080418006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo