na 4 godine / Vanja Marušić ponovno imenovana za ravnateljicu USKOK-a

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Iako je Marušić bila jedini kandidat i dalje je bilo otvoreno pitanje hoće li je Hrvoj-Šipek i imenovati

16.11.2022.
14:36
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske Zlata Hrvoj-Šipek je donijela odluku o imenovanju Vanje Marušić, zamjenice Glavne državne odvjetnice Republike Hrvatske, na dužnost ravnateljice Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Vanja Marušić imenovana je na navedenu dužnost na vrijeme od četiri godine. Iako je Marušić bila jedini kandidat i dalje je bilo otvoreno pitanje hoće li je Hrvoj-Šipek i imenovati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, nije nepoznanica da su odnosi bili nategnuti kada je u javnost isplivala afera Softver, odnosno slučaj protiv Gabrijele Žalac. Podsjetimo, USKOK je tada otvorio taj predmet, no nije našao osnovanu sumnju za otvaranje istrage. Predmet je onda otvorio i Ured europskog tužitelja koji je pokrenuo istragu, a Žalac je završila u pritvoru.

Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Dražen Jelenić je 2018. godine odluku kojom je imenovao Marušić za Ravnateljicu Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta na vrijeme od četiri godine te je dužna stupiti na dužnost 19. studenog 2018.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vanja Marušić je od siječnja 2015. godine do današnjeg imenovanja obnašala dužnost županijske državne odvjetnice u Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo