Amsterdamska koalicija / Valter Flego: 'Postigli smo sjajan rezultat, hvala svima koji su rekli NE zatvorenoj Hrvatskoj'

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

"Nevjerojatno je dobar osjećaj da smo dobili mandat u Europskom parlamentu"

27.5.2019.
1:06
Josip Regovic/PIXSELL
VOYO logo


Istarski župan Valter Flego (IDS), koji je na listi Amsterdamske koalicije osvojio mandat  u Europskom parlamentu, u izbornoj je noći istaknuo da je koalicija postigla sjajan rezultat te poručio da će se nastaviti boriti za ideju tolerantne i napredne Hrvatske.

Zahvaljujem svim građanima koji su nam dali glas prepoznavši ideju otvorene, napredne i tolerantne Hrvatske za koju ću se nastaviti boriti, istaknuo je Flego u pobjedničkom govoru u izbornom stožeru Amsterdamske koalicije u Zagrebu, gdje je stigao nešto iza ponoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

Amsterdamska zadovoljna izlaznom anketom: 'Na parlamentarnim izborima pokazat ćemo snagu'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nevjerojatno je dobar osjećaj da smo dobili mandat u Europskom parlamentu kada vidimo koliko u hrvatskoj politici jačaju populističke stranke i desnica", rekao je Flego kojega su u stožeru dočekali s oduševljenjem i pljeskom.

Amsterdamska koalicija, kaže, postigla je sjajan rezultat, prije svega u nekim dijelovima Hrvatske, a u Istri su dokazali da su dominantna politička snaga koja se zna oduprijeti populistima i desničarima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hvala svima koji su rekli 'ne' zatvorenoj Hrvatskoj, koja skreće u desno, već su dali svoj glas za vrijednosti koje mi zastupamo u progresivnoj Europi", poručio je Flego.

U izborni stožer Amsterdamske koalicije u Zagrebu Flego je iz Istre stigao nešto iza ponoći zajedno s predsjednikom IDS-a Borisom Miletićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po privremenim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva, osvojio je najviše preferencijalnih glasova (39,42 posto) na listi Amsterdamske koalicije.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo