OBJAVLJENA SNIMKA / Bivši zastupnik prisvojio pomorsko dobro i susjedima zabranio prolaz do plaže: 'Tu je bio napad. Htjela sam se provući i gurnuo me je'

Na pomorskom dobru izgradio rivu, ogradu i vrt, a incidenti sa susjedima su svakodnevni

27.7.2022.
23:04
VOYO logo

Da je Dario Vukić, bivši član HDZ-a, potom i Tuđmanovog HIP-a te bivši direktor posrnulog Croatia linea, pustio susjede da na miru idu do plaže putem kojim su išli 60 godina - koristeći stepenice iza njegove kuće - nitko ne bi znao da ovaj bivši saborski zastupnik uzurpira pomorsko dobro.

Koncesiju nema, ali je zato na pomorskom dobru izgradio rivu, ogradu i vrt, što uistinu stvara dojam privatnosti. Njegovi susjedi do svoje rive sada hodaju tuda, a indicidenti su svakodnevni, kažu za RTL Potragu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na početak stepenica Vukić je stavio ogradu pa mještani sada do plaže idu stepenicama drugog susjeda koji im put po svojoj parceli nikada nije priječio. Prije toga, koristili su spomenute gornje stepenice jer je to put koji nikome nije smetao. Koliko god izgledalo kao da se hoda preko tuđih dvorišta, zapravo je ovo koračanje po pomorskom dobru na kojem je Dario Vukić podigao ogradu, izgradio rivu, zasadio drveće i cvijeće.

Prijavile napad i same zaradile prijavu

Vlasnikova supruga ne želi se snimati, ali velikodušno poručuje televizijskoj ekipi da smiju proći ovuda. Svjesni su i sami da ovaj komad dvorišta nije njihov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Evo, tu je zagradio, tu se ne može proći, a to je pomorsko dobro. Tu je bio napad. Ja sam se htjela provući i gurnuo me je. A sad, ako ja lažem, ne laže moja kći koju je napao i ima snimku", priča Vesna Brozić iz Barić Drage, a Potraga je snimku napada objavila. Vesna i njezina kći napad su prijavile policiji, ali su obje dobile prijavu za remećenje javnog reda i mira. Potjerao je Vukić i Vesnine unuke.

Vesna je tužila Vukića i radi druge kuće, za koju nema građevinsku dozvolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nismo prijavili, onda bismo morali prijaviti svaku kuću'

"I onda je došlo privremeno rješenje da se vrata koja vode na stepenice moraju otvoriti, a kako dotični nije htio, došao je još jedan spis u kojem je sutkinja rekla da ja mogu otvoriti vrata, a popodne je dotični zavario, stavio je i šiljke", priča Vesna. Kuću Vukić iznajmljuje turistima kao kuću za odmor s privatnom plažom.

"Pomorsko dobro je dostupno svima pod jednakim uvjetima", kaže Nenad Bugarin, kapetan Lučke kapetanije Senj. "Nekakvi izuzetci su koncesijska odobrenja, ali nema slučaja ni tada da se nekome može priječiti korištenje pomorskog dobra. Utvrdili smo da su na čestici izvedeni nekakvi građevinski radovi i izbetoniran dio kupališta i plaže".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovih dana priprema se kaznena prijava koja će biti poslana i državnom odvjetništvu. Boris Smojever (HDZ), načelnik općine Karlobag, kaže da općina kuću nije prijavila jer bi onda "morali prijaviti svaku kuću na obali". "Ako prođete duž cijele linije od 15 kilometara, rijetko koja kuća uz obalu nije na neki način uredila pomorsko dobro", kaže Smojever.

Vesna je protiv Vukića podigla tri privatne tužbe. Nije joj jasno kako čovjek, koji je bio dio zakonodavnog tijela, sada krši zakon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na telefonski poziv novinara Vukić je poklopio slušalicu.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo