Uzrujani Čačić obrušio se na novinare

Vidnu nervozu i uzrujanost pokazao je danas budući potpredsjednik Vlade.

14.12.2011.
14:58
VOYO logo

Nakon što je predsjednik Ivo Josipović Zoranu Milanovićudao mandat , članovi Kukuriku koalicije dali su izjave za medije na Pantovčaku.

Predsjednik SDP-a i novi premijer Milanović prvi se obratio novinarima, koji su ga upitali što Radimir Čačićmisli o slučaju Coning, tvrtke koju je, među ostalima, osnovao i . On u tom slučaju ne vidi ništa sporno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Iz onoga što sam vidio do sada, a vidio sam i ne mogu od toga bježati, neću ni sada ni ubuduće, radi se o jednom poslovnom aranžmanu koji je uobičajen u poslovima osiguranja. Ono što je meni tu bitno, ako sam dobro shvatio, je da osiguranje i jamstvo koje je dala banka i nekretnina nadmašuje vrijednost posla, odnosno vrijednost kredita. U omjeru 1:10. Ako je to tako onda ja tu ne vidim problem, a detaljnije u to ne mogu ulaziti'', poručio je Milanović.

Tada su novinari isto pitanje postavili Čačiću, koji se još jednom obrušio na medije. Vidno nervozan zbog interesa javnosti oko slučaja Coning, poručio je da ''nitko nije uzeo novac''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Kakvo je to ponašanje medija, to je opasno! Razumijem želju medija da prašinu bacaju baš na sve naše napore. Uloga nas u budućoj vladi je da se trudimo i imamo dobre rezultate, a mediji bi trebali objektivno o tome izvještavati. Prljavštinu i kal bacaju pred ljude'', rekao je Čačić. Povodom medijskih napisa u protekla dva dana reagirala je i Croatia osiguranje, koja u priopćenju medijima ističe da se u slučaju davanja kredita Coningu činjenice 'zanemaruju i proizvoljno tumače'. Kažu, u ovom slučaju su se, kao i u svim drugim slučajevima, ponašali 'profesionalno i stručno', te napominju da je dobivanje kredita od Croatia osiguranja relativno dugotrajan proces i da on' nije mogao biti odrađen ad hoc dva dana prije izbora, kako se navodi u medijim'a.

'Menadžment Croatia osiguranja nije niti u jednom od navedenih procesa narušio interese tvrtke, propisanu proceduru i osiguranje povrata plasiranih sredstava', ističu iz CO-a, pa navode da se u izjavama predsjednika Nadzornog odbora CO prof. dr. sc. Nikole Mijatovića u Večernjem listu od 14. 12. 'iznose ocjene kojima se prejudicira da je ponašanje Uprave Društva suprotno zakonu, internim aktima i interesima Društva', te se tako nanosi izravna šteta Croatia osiguranju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo