Izvanredna smrt / Uznemirujuće: U međimurskom Totovcu uginule tri mlade rode! Sumnja se na onečiščenje zraka

Image
Foto: eMeđimurje

Ako je gnijezdo bilo zahvaćeno dimom i štetnim plinovima, to je moglo naškoditi dišnom sustavu

4.6.2019.
9:14
eMeđimurje
VOYO logo

U međimurskom Totovcu tužne fotografije. Na cesti tri mnlade uginule rode. Čitatelji eMeđimurja postavili su pitanje može li njihova smrt biti povezana s dimom i plinovima koji su se razvili u zraku tijekom nedavnog požara na tamošnjem odlagalištu Totovac. Njihov upit prenesen Miljenku Cmrečaku, dr. med. vet. iz Veterinarske ambulante za kućne ljubimce Bioinstituta iz Čakovca.

"Ne mogu decidirano odgovoriti na to pitanje, bez da imam priliku pogledati uginule životinje, rekao je Cmrečak. Svaka izvanredna smrt može biti uzrokovana izvanrednim događajem, što je ovdje bio slučaj, ali bez autopsije to ne mogu tvrditi. U svakom slučaju, ako je gnijezdo bilo zahvaćeno dimom i štetnim plinovima, to je moglo naškoditi dišnom sustavu i plućima ptica, posebno jer se radi o mladim ptićima",  rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je u ovakvim situacijama naša najveća briga zdravlje ljudi, treba voditi računa da štetnim djelovanjima narušujemo kompletan eko sustav te ozbiljno ugrožavamo floru i faunu koja nas okružuje, piše eMeđimurje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo